Czy moja skrzynia biegów jest już do wymiany?biegi ciężko się wrzucają tak jakby była sucha,bez oleju.Czy mogę sam to sprawdzić?Czy jest jakiś wlew oleju przekładniowego? W sumie moje auto ma już trochę przejechane,ale po śilniku nic nie widać,mam też problem z wrzucaniem wstecznego.Proszę pomóżcie!!!!!!!
SPAMU¦
Wysłany: Pon Wrz 08, 2008 20:32 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 387 razy Dołączył: 15 Mar 2007 Posty: 4424 Skąd: Oświęcim
Wysłany: Pon Wrz 08, 2008 20:38
Ciężko powiedzieć czy to wina skrzyni, nie koniecznie. Czy lewarek nie lata za luźno i nie hałasuje podczas jazdy? Olej w skrzyni tez wypadałoby sprawdzić. A może sprzęgło nie działa jak należy.
Pomógł: 387 razy Dołączył: 15 Mar 2007 Posty: 4424 Skąd: Oświęcim
Wysłany: Pon Wrz 08, 2008 20:49
szponik666 napisał/a:
Tylko nie bardzo wiem gdzie znajduję się wlew
Na rysunku, tym po prawej stronie, korek wlewu ma nr 2, a korek spustowy nr 3. Poziom oleju powinien być na równi z dolną krawędzią otworu wlewowego. Zresztą wszystko jest tu opisane.
Dzięki za poświęcony czas i radę!Na pewno skorzystam.Zabieram się do roboty w sobotę!!!!!mam nadzieję że to będzie to! Dzięki i pozdrawiam ........ROVER Roll's..........szponik666
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum