Wysłany: Wto Wrz 09, 2008 09:58 [MG ZR] Problem na wolnych obrotach...
Witam mam na próbe MG ZR rocznik 2003 silnik 1.4 103km.
I mam taki problem, gdy nie dodaje gazu np. stojąc na światłach całym autem trochę trzęsie tak impulsowo, ale o dziwo obroty są w położeniu nie zmiennym tzn. ani nie spadają, ani nie wzrastają...
SPAMU¦
Wysłany: Wto Wrz 09, 2008 09:58 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Witam frumowiczów. Ja mam taki sam problem w swoim MG 1.8 117 km. Wymieniłem juz swiece cewki i kable i dalej nic. Jesli odpale go zimnego obroty sa na poziomie 1200 orb/min to nie szarpie jakjuz spadna ponizej 1000 obr. to uz sie zaczyna. Jest to nieregularne np podam ciąg liter jako prace silnika np. YYYYY yyy y yy yyyyyyyy yyyy yyyy yyyyyyy cos w tym stylu, takie milisekundowe przerwy. To szarpanie ustepuje prawie calkiem jak przejade sie dlużej tak z 15 km. Powiedzcie co moze byc najprawdopodobniejszą przyczyna tego.
Z góry dzieki, pozdrawiam.
Pomógł: 317 razy Dołączył: 02 Kwi 2007 Posty: 2766 Skąd: NOWE MIASTO N/W wlkp
Wysłany: Pią Gru 26, 2008 12:50
spróbuj tej metody bo często pomaga w takich problemach we wszystkich silnikach k , jechać do kumatego serwisu gdzie mają t4 , wykonać adaptacje silniczków krokowych oraz całej przepustnicy i powinno pomóc.
_________________ SERWIS ROVER MG TESTER MG ROVER T4 TEL:
0504045682 Z BRAKU CZASU RZADKO JESTEM NA FORUM , NAJLEPIEJ DZWONIĆ PO 18
Witam. Chyba juz wszystko jasne wydmuchalo mi uszczelke pod głowica prawdopodobnie, poniewaz w zbiorniczku wyrownawczym gotuje plyn i stan sie bardzo podnosi, jak wyjezdzam rano to zlapie temperature a leci zimne powietrze z kratek dopiero jak porzadne przygazuje to puszcza cieple ogólnie załamka Powiedzcie mi na jaka uszczelke wymienic itp jak to zrobic dobrze
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum