Wysłany: Wto Wrz 09, 2008 19:03 [MG ZT] Brak kontrolek na desce. CAŁKOWITA CIEMNOŚĆ!!!!!
Typ: CDTi Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2004
Witam.
Nie dawno kupiełem swojego MG ZT z2004r 2,0 CDTI nie mogę go odpalić ponieważ żadna kontrolka się nie świeci i wogule nie kręci ,prąd jest centralny działa i szyby.Proszę o jakąś poradę .
Pozdrawiam.
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Pon Gru 13, 2010 01:14, w całości zmieniany 3 razy
SPAMU¦
Wysłany: Wto Wrz 09, 2008 19:03 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 166 razy Dołączył: 27 Mar 2007 Posty: 2965 Skąd: Sędziszów
Wysłany: Wto Wrz 09, 2008 19:26
A może masz jednak zbyt słaby aku.
Albo obstawiam moduł, ewentualnie ECU, ale to ostatnie to nie wiem, bo nie znam objawów, czy kontrolki się swiecą, czy nie jak ECU padnie.
u mnie jak jest słaby AKU to po prostu rozrusznik "puka", kontrolki przygasają, ale świecą po odpuszczeniu próby kręcenia rozrusznikiem.
w astrze 2 miałem podobny przypadek, uszkodzona okazała się stacyjka, a dokładnie plastikowa wkładka ze stykami, nie wiem jak jest w R, ale moze to dobry trop ?
po wymianie wszystko wróciło do normy.
Przy bezpieczniku prad jest tylko sie nie da odplaic (chyba)
Ja obstawiam aku, badz jakies luzne polaczenia pomiedzy masa, a aku.
Z przodu naszych autek chyba nie ma nic co mogloby wplywac na rozruch.
Przed zakupem wszystko dzialalo?
Pozdrawiam,
Ps.
Rozladowalem sobie niedawno kompresorem zapalniczkowym i lodowka aku.
Niby prad byl, dzialaly awaryjne, szyby ledwo ale dzialay, a po przekereceniu kluczyka ciemnosc... zapalil z pychu zaczal ladowac i wyskoczyla ikonka "batery low". Ona chyba powinna swiecic sie wczesniej, a nie jak juz ladowanie jest
_________________ Chiptuning: R25, R45, R75, 200/600 SDi, BMW (tuning, dpf serwis), VW Group (tuning, dpf serwis)
ROVER 75/ZT: diagnostyka, kodowanie, adaptacja zegarów, dodawanie kluczyków: używane piloty, nowy transponder (immo)
Kontakt: PW, 512 208 367, marek@roverki.eu
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum