Obydwie uszczelki są starego typu. Jedna jest produkcji FAI, a druga VICTOR REINZ. Prawidłowo założone powinny być OK. Osobiście zdecydowałbym się na tę drugą.
_________________ Nie udzielam pomocy na priv oraz na gg! Masz problem? Pisz na forum
Pomógł: 1 raz Dołączył: 17 Maj 2007 Posty: 141 Skąd: Tarnów
Wysłany: Czw Wrz 11, 2008 11:29
Tak starego, nie zdecydowałem się na nowy typ bo nie mam juz funduszy na wymianę magistrali olejowej na nowy typ. Jednak jest dużo opinii, że nowy typ też zawodzi ..
Już sam nie wiem co robić
Ja zalozylem nowy typ, magistrali nie wymienialem. Po 10tys km wszystko jest OK. Ale ja podnosilem glowice z innego powodu. Stara uszczelka nie byla uszkodzona. Jesli chodzi o cene, to kupujac pojedynczo taniej nie bedzie.
_________________ obecnie MGF 1.8VVC 1997 i omega 2.6 V6 2001, był 620Si 1996
Z tego co wyczytałem na angielskim forym najlepsze są uszczelki Payen BW750 te wzmocnione, jednak nie mogę ich nigdzie znalezć.
Chodzi o taką :
Obrazek
Te dwie uszczelki widze, że też maja podobne wzmocnienia (przerywane paski) co myslicie ?
Ja, gdy w moim zrobił sie HGF, zastosowałem FAI. Dwa lata temu dałem za nią 160 PLN w hurtowni na Łopuszańskiej. Niby przepłaciłem, ale jako że naprawiłem sobie ten defekt całkowicie sam.
Do tej pory (w listopadzie będzie dwa lata) od awarii (była przy 102 kkm) - 47 kkm (teraz mam prawie 149 kkm) i NIC się złego nie dzieje, olej nie ucieka, woda też nie, nie mieszają się, silnik suchutki, nie ma przedmuchów, moc jest, itd..
Na spokojnie przejadę na niej 100 kkm, czyli tak do 200 kkm przebiegu silnika na pewno.
Silnik chodzi pięknie, na gazie od 68 kkm przebiegu, w lato potrafi mi zejść poniżej 8 l LPG na sto km, a to przecież tylko zwykły Polonez z 1996 roku, choć z silnikiem Rovera.
Pomógł: 1 raz Dołączył: 17 Maj 2007 Posty: 141 Skąd: Tarnów
Wysłany: Czw Wrz 11, 2008 14:25
też najchętniej zrobiłbym to sam i dopilnował wszystkiego, jednak moja wiedza z zakresu motoryzacji jest czysto teoretyczna nie chciałbym czegoś uwalić
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum