Pomógł: 2 razy Dołączył: 06 Sie 2008 Posty: 34 Skąd: Harrogate/Anglia
Wysłany: Nie Wrz 14, 2008 14:15
W 414 sa pod maska po prawej stronie na gorze przy szybie w takim plastikowym czarnym pudelku. Podejrzewam ze w 214 moga byc dokladnie w tym samym miejscu chociaz pewnosci nie mam ale sprawdz..
bezpieczniki sa pod kierownica.
Dokladnie jak spojrzysz pod kierownice, to masz tak jakby plastikowa oslone z trzema plastikowymi srubami.
Trzema te srubki przekrecic i pokrywa otwiera sie.
Tam sa bezpieczniki.
Szerokosci!
bezpiecznik od ABSu jest pod maską obok akumulatora i komputera silnika. Ale skoro świeci Ci sie kontrolka ABSu to raczej bezpiecznik jest OK. Stawiam na problem z czujnikami ABSu lub przewodami do nich. Sprawdź czujniki omomierzem (miedzy 1 - 2 komy powinno być) oraz przewody do czujników i złaczki.
w bezpieczniku jest taka blaszka (jak jest peknieta to jest przepalony)
Konkretnie to bezpiecznik sam w sobie jest jedna blaszka i jak jest ona plepalona to znaczy ze trzeba go wymienic.
Aby to zobaczyc to trzeba go wyjac (choc niektore rodzaje bezpiecznikow sa tak zrobione ze z gory ta blaszke widac i nie trzeba go wyciagac).
Pomógł: 22 razy Dołączył: 19 Maj 2008 Posty: 629 Skąd: Gliwice
Wysłany: Nie Wrz 14, 2008 15:59
memphisto napisał/a:
a jak zobaczyc czy bezpiecznik nie jest przepalony
to proste: omomierzem lub baterią i żaróweczką
coldmanns napisał/a:
wyjac
coldmanns napisał/a:
no mowie ze w kabinie, pod kierownica za taka plastikowa oslonka z trzema srubami tez plastikowymi.
coldmanns - BŁAGAM Cię pisz z polską czcionką bo oczy bolą (prawy alt+litera)
inni gotowi pomyśleć że na śląsku nie obowiązuje polska czcionka.
Dzięki.
_________________ ɹɐɾʇǝq ɯɐıʍɐɹpzod
nie ma za co- kliknij POMÓGŁ
R420 Di'97,był
R111 LSi'96,był
R420 Di'97,był
R75 CDT+'02,jest
MG TF '04,jest
moim zdaniem niestety awaria jest dopiero poczatkiem...
Wiec oto moje spostrzezenia:
Widoczne jest tylko 1 miejsce gdzie mozna wsadzic bezpiecznik takie białawe pisze na tym 70A MAX i o dziwo mam wsadzone tam 40A taki pomaranczowy (2x wiekszy niz te w kabinie)
ale.... obok tego jest taki prostokad podluzny i ma w sobie wiele blaszek az sie prosi zeby tam cos bylo wpiete... chyba ze tam byl immo bo mam go wypiety, jakies koncepcje
[ Dodano: Pon Wrz 15, 2008 00:19 ]
Nie posiadam tego co jest w miejscu czerwonego koleczka... co to nie mam tam tej wtyczki wsadzonej.. w ogole jej nie mam....
a w miejscu bialego koleczka mam zupelnie inna rzecz mam takie biale cos w co jest wsadzony pomaranczowy bezpiecznik 40A
Widoczne jest tylko 1 miejsce gdzie mozna wsadzic bezpiecznik takie białawe pisze na tym 70A MAX i o dziwo mam wsadzone tam 40A taki pomaranczowy (2x wiekszy niz te w kabinie)
Bo moze byc 40.70 ma byc maksymalnie.Co do reszty z koleczkami blaszkami i prostokatnymi kwadratami sie zagubilem.
BetJar co do Ciebie to ja tez wiem jak sie uzywa prawego alt'a ale na wygnaniu jestem i obcy windows bez czcionek
_________________ Koła wystarczą 4...cylindrów musi być 5
ale.... obok tego jest taki prostokad podluzny i ma w sobie wiele blaszek az sie prosi zeby tam cos bylo wpiete... chyba ze tam byl immo bo mam go wypiety, jakies koncepcje
Nie posiadam tego co jest w miejscu czerwonego koleczka... co to nie mam tam tej wtyczki wsadzonej.. w ogole jej nie mam....
Właśnie to jest moduł ABS i jeśli nie masz tam wpiętej wtyczki to nie może działać. Wtyk powinien być w pobliżu, popatrz dobrze, pewnie ktoś go wypiął.
W miejscu kolka czerwonego nie mam tej wtyczki....
natomiast w miejscu kolka bialego mam miejsce na bezpiecznik zamiast tego zoltego czegos
[ Dodano: Pon Wrz 15, 2008 17:15 ]
wrocilem z pracy zanurkowalem pod maske - zgadza sie mam wypiety modul ABS jednak moi mili ak go wpiac? on pasuje nasadza sie na ok 5 mm i pozniej nie da sie go wcisnac i dzis cykne fotki bo jade zaraz ale nie da sie go wcisnac po prostu z modulu wystaja takie zabki po 3 z kazdej strony na poczatku na srodku i na koncu w wtyczce rowniez jest miejsce na e zabki ale kurcze tylko na te wlasnie 5mm i fizycznie nie ma szans tego upchac.... =///
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum