Wysłany: Nie Wrz 14, 2008 17:14 [MG ZT] Problem z odpalaniem
Typ: CDTi Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2003
Witam.Mam MG ZT CDTi Mam problemy z odpalaniem jak jest cieply musze go troche pokrecic i odpali. Jak jest zimny to odpala szybciej ale tez nie tak szybko jak powinien.Bylem juz u 3 mechanikow i zaden z nich nie wie o co chodzi.Komputer byl robiony 2 razy i tez nie pokazuje zadnych bledow.jezeli wiecie o co chodzi to dajcie jakies wskazowki.pozdrawiam
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Pon Gru 13, 2010 01:08, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Nie Wrz 14, 2008 17:14 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
czy jest to mozliwe zebym wymienil to sam , naprowadz mnie gdzie to jest i jak sie za to zabrac dzieki z gory i powiedz mi jeszcze dlaczego komputer nie widzi tego bledu?
Pomógł: 166 razy Dołączył: 27 Mar 2007 Posty: 2965 Skąd: Sędziszów
Wysłany: Nie Wrz 14, 2008 18:40
Jeśli chodzi o czujnik położenia wałka, to nie wiem, dlaczego nie widzi, może dlatego, że jest on po prostu sprawny.
A teraz do rzeczy. Wiesz gdzie się znajduje pompa Common Rail?
Pomógł: 166 razy Dołączył: 27 Mar 2007 Posty: 2965 Skąd: Sędziszów
Wysłany: Nie Wrz 14, 2008 18:52
Tak, tak dokładnie.
[ Dodano: Nie Wrz 14, 2008 19:56 ]
W niej jest wkręcony na dwie śruby typ trox 6 gwiazdkowe nr 30 taki zawór z wtyczką. Aby się do niego dostać, musisz zdjąć kolektor dolotowy. Jak odkręcisz te śruby to go pociągnij w prawą stronę, powinien wyjść. On ma taką iglicę z 4-ema dziurkami. Weź kompresor i dokładnie dmuchaj w te dziurki, oraz na sam koniec iglicy, tam jest takie jakby sitko metalowe, taki kapturek z mikrodziurkami, a jeśli go nie ma to dmucham w ta dziurę na końcu iglicy. Potem załóż i sprawdź czy jest poprawa.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum