Wysłany: Nie Wrz 14, 2008 19:24 [r streetwise] możliwe ze kończy sie sprzęgło?
Mam pytanko przy wcisniętym sprzegle silniczek pracuje cichutko , gdy puszcze sprzegło słychac takie nazwe to charczenie. dodam ze biegi wrzuca sie bez problemu. autko ma przejechane 45 tys, mozliwe ze sie kończy. co wymienic?
dzieki
SPAMU¦
Wysłany: Nie Wrz 14, 2008 19:24 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Wysłany: Nie Wrz 14, 2008 19:41 Re: [r streetwise] możliwe ze kończy sie sprzęgło?
drago napisał/a:
Mam pytanko przy wcisniętym sprzegle silniczek pracuje cichutko , gdy puszcze sprzegło słychac takie nazwe to charczenie. dodam ze biegi wrzuca sie bez problemu. autko ma przejechane 45 tys, mozliwe ze sie kończy. co wymienic?
dzieki
Według mnie objawy wskazują na łożysko sprzęgła, a to czy trzeba wymieniać to już twoja decyzja. Na tłukącym się łożysku możesz przejechać x kilometrów i nic się nie stanie, a może Ci się rozsypać i staniesz w trasie...
Sprzęgło się nie kończy. Wciśnięcie sprzęgła powoduje odłączenie skrzyni. To raczej szum wałka, a konkretnie łożysk wałka w skrzyni. Nic groźnego. W moim SLi ten szum utrzymywał się na stałym poziomie przez 2 lata, aż do momentu sprzedaży.Nie ma to nic wspólnego ze złą pracą sprzęgła. Ja tankowałbym i jeździł!
_________________ Był przez cztery lata 420 SLi - jest od pięciu lat 420 Di.
Pomógł: 81 razy Dołączył: 15 Maj 2007 Posty: 901 Skąd: Poznań
Wysłany: Nie Wrz 14, 2008 19:44
Przyczyna tkwi w zużytych łożyskach/łożysku w skrzyni biegów,Myślę że to łożysko wałka sprzęgłowego typowe 6205.
_________________ Sprzedaż części, diagnostyka komputerowa Rover MG Land Rover oryginalnym komputerem T4- POZNAŃ . RÓWNIEŻ NAJNOWSZE MODELE LAND I RANGE ROVERA ,z firmą Rover MG Land Rover jesteśmy związani od 1995 roku TEL. 0698363760, parts2@wp.pl / britcars@wp.pl
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum