Wysłany: Pon Wrz 15, 2008 17:43 [R214SI '98] Problem z alarmem, pilotem, immo?
Witam, przeszukałem forum, i niby znalazłem kilka odwiedzi na moje pytania, ale są one częściowe.... A więc chciałbym się dowiedzieć jak to jest.
Do rzeczy... Mojego Roverka mam od listopada ubiegłego roku i ostatnio dość często daje mi się we znaki. Zaczęło się chyba w maju, zamknąłem auto pilotem, później chciałem go otworzyć również z pilota ale lipa otworzyłem na kluczyk, zaczął trąbić, świecić dopiero po odpięciu akumulatora i późniejszym zsynchronizowaniu zaczął działać prawidłowo, później jakieś 2 miesiące po tym, ta sama sytuacja... tylko że wtedy nie miałem pod ręką klucza 13 i po chyba setnym wciśnięciu pilota się odblokował. Teraz już jestem uprzedzony i np. pod supermarketami zamykam na kluczyk i tu też ta elektryka mnie zadziwia... W większości jak zamykam na kluczyk to nie daje żadnego znaku, a raz zamyka się tak jak z pilota, kierunki mrugają 3x, i przygasa od razu światełko w podsufitce. Czy jest jakaś reguła od czego to zależy?
I ostatnia uwaga, w ten czwartek, pod szkołą zamknąłem go kluczykiem, później po zajęciach wsiadam, otworzyłem kluczykiem wkładam go do stacyjki, przekręciłem- kontrolki poprawne ale rozrusznik nie daje znaku życia, a spod kierownicy zaczął wydobywać się dźwięk, taki jak od świateł gdy są włączone a otworzy się drzwi, lecz nie ciągły a takie specyficzne "ti ri ri ri" już myślałem że będę go musiał zostawić 20 km od domu ale odziwo sam się po 5 minutach jakoś naprawił i zapaliłem w końcu...
Mam pilota serii 3TXB bateria zmieniona w styczniu.
Uff... troszki się opisałem ale ten problem nie jest mi obojętny i liczę na różnego rodzaju porady i sugestie.... z góry dzięki
_________________ Pozdrawiam, Paweł
SPAMU¦
Wysłany: Pon Wrz 15, 2008 17:43 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Wysłany: Pon Wrz 15, 2008 18:02
PHJOWI, no jeśli to tylko pilot... To powiedzmy że był bym happy stosunkowo happy zapodał bym sobie u Tomiego nowego za 261.21 PLN. Tylko nie byłem pewien źródła przyczyny... Myślałem może że będzie coś przy samochodzie do wymiany, ale jeśli wystarczy wymienić samego pilota to oki
Pomógł: 18 razy Dołączył: 27 Mar 2008 Posty: 224 Skąd: Międzylesie
Wysłany: Pon Wrz 15, 2008 19:46
ewidentnie pilot.. bez niego nie wyłączysz immo (automatycznie to zachodzi) i stąd ten dzwięk spod kierownicy, widocznie chwilowa niedyspozycja pilota w tym momencie.
Wysłany: Pon Wrz 15, 2008 20:34
Chester, powiedzmy że miał bym już takiego nowiutkiego pilota, gdzie go można jechać zaprogramować? Widzę że jesteśmy z tych samych okolic więc może mi coś polecisz... Bo ja tu nie znam nikogo kto by się bawił w takie programowanie
Pomógł: 96 razy Dołączył: 08 Sie 2007 Posty: 895 Skąd: Rzeszów
Wysłany: Pon Wrz 15, 2008 20:52
i nie znajdziesz na podkarpaciu polecam Kielce sam tam byłem zaprogramowałem dwa piloty za 100zł tylko trzeba zadzwonic i umowic sie.... w Krakowie kazali mi czekac tydzien a w Kielcach w sumie na drugi dzien byl wolny termin ....
a co najwazniejsze to musisz zabrac ze soba wszystkie piloty ktore beda wspolpracowaly z centralka ....
Wysłany: Pon Wrz 15, 2008 20:57
No jak kupiłem auto to dostałem tylko kluczyk + pilot i nic więcej... A czytałem na forum o jakichś kodach, i teraz znów moje pytanie... Czy jeśli dam mu mojego obecnego pilota + tego nowego i nic więcej, to czy ten spec da rade zrobić mi to? nie jestem znawcą w tej dziedzinie więc nie bardzo wiem jak wygląda takie programowanie i procedury towarzyszące takiemu programowaniu
Wysłany: Pon Wrz 15, 2008 21:26
Dokładnie to chciałem usłyszeć Chester, chłopacy... Wielkie dzięki teraz już wiem na czym stoję jak tylko budżet na to pozwoli zabieram się za inwestycje dla każdego po punkciku... A jak...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum