Wysłany: Sro Wrz 17, 2008 16:58 [R75] Komunikat na ekranie i warkot silnika
Typ: V6 Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2001
Witam nieznalazłem takiego problemu na Forum więc pisze. Moje pierwsze pytanie i problem to Ekran w Rover 75 club se 2.0 benzyna 2001 wyskoczył mi taki komunikat który niechce zniknąć Trap: Stack Overflow wcześniej był normalny ekran i wszystko działało prosze o POMOC. A jak chodzi o zapłon jest kolejny problem gdy gasze silnik przekręcając kluczyk jest jakiś dziwny warkot niewiem czemu czy to moze być jakiś duży problem czy moze być to związane z Olejem silnikowym i jaki najlepiej Olej stosować w 75 ? PROSZE O POMOC
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Sob Gru 11, 2010 21:27, w całości zmieniany 2 razy
SPAMU¦
Wysłany: Sro Wrz 17, 2008 16:58 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Wysłany: Sro Wrz 17, 2008 17:56 Re: [ROVER75 2.0BENZYNA2001]PROBLEM Z EKRANEM I ZAPŁONEM SIL
bujak19 napisał/a:
Witam nieznalazłem takiego problemu na Forum więc pisze. Moje pierwsze pytanie i problem to Ekran w Rover 75 club se 2.0 benzyna 2001 wyskoczył mi taki komunikat który niechce zniknąć Trap: Stack Overflow wcześniej był normalny ekran i wszystko działało prosze o POMOC. A jak chodzi o zapłon jest kolejny problem gdy gasze silnik przekręcając kluczyk jest jakiś dziwny warkot niewiem czemu czy to moze być jakiś duży problem czy moze być to związane z Olejem silnikowym i jaki najlepiej Olej stosować w 75 ? PROSZE O POMOC
Rozumiem , że silnik mimo wyłączenia stacyjki jeszcze chwilkę "się kręci" głośno "terkocząc"? Mogę się mylić , ale wydaje mi się , że komputer sygnalizuje Ci zbyt bogatą mieszankę , a stukot przy gaszeniu to może być efekt samozapłonu...
Trap: Stack Overflow - "Łapią w pułapkę: Rozlew (nadmiar) Mnóstwa"
Myślę , że lepiej przetłumaczy ode mnie ktoś kto bezpośrednio się z tym zetknął.
Powodzenia
Nie odrau się wyłącza ale moze jeszcze się kręci, lecz nie terkoczy prubowałem jakieś 30min temu zapalić auto i gdy wyłączałem nasłuchiwałem czy dalej wydobywa sie taki dzwięk lecz juz nic nie usłyszałem wiec bardzo możliwe ze to właśnie komputer okazał sie mądrzejszy odemnie lecz co zrobić gdy takie odgłosy będą się pojawiać częściej czy zgłosić sie do mechanika czy poprostu dać sobie spokuj z tym problemem i jakiego Oleju powinienem używac do tego typu silnika??
Typ oleju masz TUTAJ Co do Twojego problemu to nie masz kogos z test bookiem blisko??Po podpieciu pod kompa by Ci pokazalo wszytskie bledy i by sie je pokasowalo przy okazji.Napisz w profilu skad jestes to latwiej bedzie doradzac bo PL nie duzo mowi.
_________________ Koła wystarczą 4...cylindrów musi być 5
No bardzie chodzi o to ze ja obecnie mieszkam w Angli więc ciężej mi bedzie takowy znaleś, ale dzieki za Olej teraz wiem jaki kupić bo musze go wymienić
To napisz ze UK a nie PL.W UK powinienes bez problemu wyszukac kogos kto robi diagnostyke i wszystko bedzie wiadomo.Jest tu kilku magikow na forum ale jak na razie nie udzielaja sie w temacie
_________________ Koła wystarczą 4...cylindrów musi być 5
Nie oprogramowanie sie nie posypało bo mi sie pojawiło wszystko i już działa wiec jest ok najprawdopodobniej bateria się wyładowała i mi zresetowało ustawienia oprogramowania:)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum