ale... wg niej Rover 220 Coupé Turbo 200 HP z 93 roku rozpędza się szybciej m.in. od
Mercedesa SL 600 z 394 PS pod maską z tego samego roku,
Audi A8 4.2 Quatro z 99 roku (310 PS)
Mercedesa S500 z 99roku (306 PS) czy Mercedesa SL500 z 2002roku z 306 konikami...
Chociaż bardziej mnie zdziwiło że R75 z 1.8T (150PS) jest szybszy od R75 z 2.5 V6 (177PS) o ponad półtorej sekundy... Czyżby ten drugi był aż tyle cięższy
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Wysłany: Sro Wrz 03, 2008 21:41
Azazel85 napisał/a:
Chociaż bardziej mnie zdziwiło że R75 z 1.8T (150PS) jest szybszy od R75 z 2.5 V6 (177PS) o ponad półtorej sekundy... Czyżby ten drugi był aż tyle cięższy
Popatrz na sam moment obrotowy i jego dostępność... po za tym sama suszarka dużo daje
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Obstawiam, że pomocą jakiegoś programu komputerowego typu CarTest, hmm?
[ Dodano: Czw Wrz 04, 2008 13:41 ]
Azazel85 napisał/a:
Wg mnie to błąd jakiś, bo 1.8T zostanie w tyle za KV6 2.5
[ Dodano: Czw Wrz 04, 2008 13:42 ]
Porównanie ww. w programie CarTest:
Ten pomiar byl akurat nagrany na aparacie, a pozniej na kompie mierzylem.
Ale az taka roznica nie bedzie, bo jak mierzylem swego na Gtech-u to od 0-100 mialem 11,2s a jak mierzylem sam to wychodzilo 10,5s. Jakby nawet byla sekunda roznicy to i tak byloby mniej niz Car Test podaje.
piter34 ja rozumiem ze predkosc licznikowa, a rzeczywista to dwie rozne rzeczy. Tylko ze ja mialem w R 400 kola o wiekszej srednicy i wskazania licznika prawie sie pokrywaly z Gtechem. Druga sprawa ze ja mialem kilka rzeczy pozmienianych i temu moze wyniki byly podobne.
Teraz z 200 mam zamiar zrobic pomiar na Gtechu zanim zaczne cokolwiek zmieniac. Okaze sie czy takie bajery jak wklad K&N, przepustnica od ZR 160, zimny dolot i wydech Janspeeda cokolwiek daja
piter34 ja rozumiem ze predkosc licznikowa, a rzeczywista to dwie rozne rzeczy. Tylko ze ja mialem w R 400 kola o wiekszej srednicy i wskazania licznika prawie sie pokrywaly z Gtechem. Druga sprawa ze ja mialem kilka rzeczy pozmienianych i temu moze wyniki byly podobne.
Co nie zmienia faktu, że wynik symulowany w CarTest jest identyczny z wynikiem z Gtecha, a właśnie dokładność CarTesta starałeś się podważyć
_________________ Nie udzielam pomocy na priv oraz na gg! Masz problem? Pisz na forum
Tylko ze pomiary z Gtecha tez nie zawsze sa prawdziwe. Jesli znasz dokladna mase samochodu to bedzie nawet spoko. Ja jak mierzylem swego to bralem mase ze stronki klubowej, plus do tego na wygluszenia i sprzet dodatkowy dalem 30kg i 2 osoby w srodku.
Jesli waga bylaby sporo zawyzona to wyniki mialbym jak MG ZR 160
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum