a dokładniej w tylnej części pompy wspomagania i jest napedzana przez to samo koło pasowe i wałek co pompa wspomagania. Idzie do niej wąż od termostatu. A co się dzieje że pytasz o pompę
Nie daleko mnie jest mechanik,ponoc złota rączka od DIESEL-a,kazdy go zachwala,kumpel pojechał tam z mazdą na ustawienie Pompy wptryskowej, byście widzieli jakie żdziwienie naszło na jego twarz jak przyjechał po samochód a tam pod maska głowicy brak!! Mechanik powiedział ze musiał sprawdzic zawory,normalnie myslałem że ze śmiechu padne,taki dobry mechanik z niego
_________________ Kocham Kaśke
Tomi [Usunięty]
Wysłany: Sob Paź 04, 2008 08:31
Cóż mogę powiedzieć o mechanikach... w moim aucie po odpaleniu zimnego silnika (a trudno odpalał) było szaro, podczas szybkiej jazdy czarno... diagnoza... kończy się pompa i leją wtryski
Zakupiłem (pompa+wtryski) i pojechałem do polecanego mechanika na wymianę. Zostawiłem auto, wracam po 2 dniach (części w aucie nie zostawiałem). Samochód zapala normalnie, nie kopci, tylko jest trochę słabszy. Co jest??
Odpowiedź:
"Ustawiłem kąt wtrysku i dawkę paliwa. Pompa jest dobra i wtryski również"
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum