Hehe... Też o tym myślałem, ale to seria H, a do tego żadnych innych objawów na razie nie ma, a ten efekt przy zapalaniu mam już od przynajmniej 20-30 kkm, więc HGF to już by się rozwinął przy mojej jeździe, a w sumie to nie miał się z czego wziąc, bo chłodzenie działa idealnie, a w serii H nie ma HGF bez powodu.
W piątek wymieniłem świece - wszystkie ładne i w takim samym stanie - żadnych różnic między cylindrami, ale efekt pozostał - eliminuje to dwie poprzednie propozycje - świece i uszkodzenie pierścieni (choc niedzielę Kruszon straszył mnie, że chmurka za mną zostaje, ale ja mu nie wierzę , bo niedawno jechał za mną dośc długo kolega z pracy i nic nie mówił - chmurka na pewno była z tego Golfa obok ).
Dodatkowo przegoniłem autko w niedzielę po A4 do 180 km/h bez żadnych problemów, więc pompa chyba też nie...
A efekt nadal jest...
Mariusz powiedział, żebym kupił aparat zapłonowy i woził w bagażniku, bo to na pewno to i w końcu pójdzie na amen.
[ Dodano: Wto Wrz 30, 2008 10:32 ]
Sprawdziłem dziś płyn (w piątek wymieniałem trójniki na przewodach do parownika LPG) i po 1100 km nie ubyło ani grama płynu, więc HGF raczej tym bardziej odpada.
_________________ Pozdrawiam, Maciek (podWawa - WPR)
Obecnie MX-5 NC '07, XC60 'Słoń 2' i wózek na zakupy (Fabia III)
Były 2*R623Si Lux '95 LPG, R827Si '93 LPG, R416 Si '99 LPG, MX-5 '92 i kilka innych nieroverków
SPAMU¦
Wysłany: Pon Wrz 29, 2008 23:50 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
heh kolego no to juz chyba mozna napisac doktorat na ten temat .... sa dwie opcje wymieniac cala elektryke po koleji , badz druga jak u mojego znajmego mial podobny problem w 2,5 tdi w a6 zmianil pompe zmienil czujnik zmienil silnik i dopiero problem sie skonczyl jak zmienil auto , on ma swoj bosch serwis jam mechaniur on mechaniur pelno znjomych i nikt neibyl wstanie stwierdizc co nie tak bo na kompie wsio ok wiec..... chyab mniej bolesna wersja jest opcja pierwsza czyli po koleji wymieniac
Jak wróci to będę kombinował moduł zapłonowy i jak to nie pomoże, to już tak zostanie, bo więcej pomysłów nie mam...
Na razie nie jest to bardzo uciążliwe, a jak wyjeżdżam dalej to rzadko tak, żeby auto stało przez tydzień w wilgoci.
_________________ Pozdrawiam, Maciek (podWawa - WPR)
Obecnie MX-5 NC '07, XC60 'Słoń 2' i wózek na zakupy (Fabia III)
Były 2*R623Si Lux '95 LPG, R827Si '93 LPG, R416 Si '99 LPG, MX-5 '92 i kilka innych nieroverków
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum