Wysłany: Sro Paź 01, 2008 18:50 [R620] Koła huczą i stukają
Typ: Di Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1995
Witam od jakiegoś czasu w moim roverku w przednich kołach dochodzi dzwięk tak jakby huczało i stukało. Przy skręcaniu nic nie stuka czyli to nie brzegub. W tamtym roku wymieniałem tarcze, łożyska oraz klocki. Co to może być???
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Wto Sty 25, 2011 22:43, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Sro Paź 01, 2008 18:50 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
od jakiegoś czasu w moim roverku w przednich kołach dochodzi dzwięk tak jakby huczało i stukało. Przy skręcaniu nic nie stuka czyli to nie brzegub
mazda11 napisał/a:
koła tak dyrgoczš jak jade powoli tak do 80km/h przy 140km/h tylko huczš???
tak to napisałeś, że ja osobiście prawie w ogóle nie zrozumiałem Twojego problemu ...
napisz bardziej szczegółowo jakie są objawy, w jakich momentach, przy jakiej prędkości, czy podczas ruszania, hamowania itd.
_________________ zanim się wygłupisz polecam: nasza strona główna, techniczny FAQ, forumowa szukajka, punkty pomógł ...
giewu, podczas normalnej jazdy dzwięk nie jest aż tak słyszalny żeby ludzie się za mnš oglšdali:-) to występuje i jest najbardziej wyczuwalne przy 60-80km/h, tak jakby koła dostawały bicia, opony mam założone letnie o tym samym bieżniku. Kiedy miałem w astrze problem z przegubem, że mi trzeszczał przy skręcaniu i to było wyranie słychać a to co mam to bardziej sie czuje. Na poczštku te drgania dochodziły tylko z prawego kola teraz i z lewego to czuć. Roverek nie stracił na przyczepnoci, dynamice dlatego zastanawiam się co to może być.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum