Wysłany: Czw Paź 02, 2008 12:10 [R416] Problem z wyłączeniem ABS
Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.6 Rok produkcji: wszystkie
Mam problem z abs, mianowicie chciałbym go wyłączyc, bardziej mi przeszkadza niz pomaga, co na sliskiej nawierzchni jest problemem (wydluza mi droge hamowania)
Wyciagnalem bezpiecznik od absu i oczywiscie się nie załącza, ale chciałbym jeszcze aby mi zknilneła kontrolka od absu która swieci sie na żółto i w nocy dosyc daje po oczach. Jest jakas mozliwosc wyłaczenia tego bez podłaczania się pod komputer?
_________________ Najlepszym dowodem na to, że w kosmosie istnieje inteligecja jest to, że się z nami nie kontaktują.
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Czw Sty 20, 2011 21:58, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Czw Paź 02, 2008 12:10 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Jak ktoś potrafi jezdzić to hamowanie na granicy przyczepnosci i ominiecie przeszkody poprzez zaprzestanie hamowania w odpowiednim momencie aby uzyskac przyczepnosc daje duzo wieksze efekty. Wczesniej jezdzilem bez absu wiec z przymusu sie nauczylem, teraz z absem po prostu jezdzi mi sie zle, przeszkadza mi to co teoretycznie duzej ilosci osob pomaga. Kewestia przyzwyczajenia.
_________________ Najlepszym dowodem na to, że w kosmosie istnieje inteligecja jest to, że się z nami nie kontaktują.
Mam problem z abs, mianowicie chciałbym go wyłączyc, bardziej mi przeszkadza niz pomaga, co na sliskiej nawierzchni jest problemem (wydluza mi droge hamowania)
Wyciagnalem bezpiecznik od absu i oczywiscie się nie załącza, ale chciałbym jeszcze aby mi zknilneła kontrolka od absu która swieci sie na żółto i w nocy dosyc daje po oczach. Jest jakas mozliwosc wyłaczenia tego bez podłaczania się pod komputer?
wybacza ale to wedlug mnie kiepski pomysl trza sie poprostu nauczyc jezdzic
Pomógł: 2 razy Dołączył: 23 Wrz 2008 Posty: 101 Skąd: Kraków
Wysłany: Czw Paź 02, 2008 12:42
panowie co wy gadacie? powinno byc dla wszystkich oczywiste ze lepszym kierowca jest ten ktory potrafi jezdzic BEZ ABSu, i zaznaczam ze potrafi tez w naglych przypadkach zapanowac nad samochodem bez elektroniki, ABS tak zgodze sie jest dobry ale w zimie na zakrecie a kto uwaza inaczej to niestety ale sie z nim nie zgodze, i zaznaczam ze ja tez mam wyciagniety bezpiecznik od ABSu. pozdrowionka dla zalozyciela tego postu, a i dodam ze jesli ktos sie interesuje F1 to wie ze juz bolidy tez nie maja absu ani systemow kontroli trakcji... dlaczego? odpowiedzcie sobie sami.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum