Wysłany: Czw Paź 02, 2008 22:38 [R25 1.4 2000r] ogrzewanie zaczyna dzialac po 15km
Witam!
Mam problem z Roverem 25. Idzie zima i ogrzewanie w samochodzie sie przyda, a w Roverku ktorym teraz jezdze zaczyna dzialac dopiero po przejechaniu jakis 15km. Rano jak jade do pracy to cala droge dmucha zimne powietrze dopiero jak jestem prawie na miejscu zaczyna dzialac... Nie wiecie co to moze byc? Z gory dzieki!
ps. szukalem na forum i nic nie zlalazlem:)
Ostatnio zmieniony przez Brt Pią Paź 03, 2008 09:36, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Czw Paź 02, 2008 22:38 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Mało płynu, walnięty termostat, zapowietrzony układ chłodzenia....
Poziom płynu zakładam, że OK, więc sprawdź, czy węże nagrzewają się wszystkie powoli równomiernie, czy w pewnym momencie robią się 'nagle' ciepłe. Jak pomału i równo - termostat jest kaput.
Odpowietrzenie układu też prosto zrobić - opis jest na forum.
Poziom plynu jak najbardziej ok, jutro odpowietrze uklad i zobacze czy to cos da. Jak nie to niestety chyba czeka mnie wymiana termostatu. Dzieki za szybka odpowiedz! Pozdrawiam
[ Dodano: Czw Paź 02, 2008 23:53 ]
a wlasnie... nie wiem czy to ma cos z tym wspolnego, ale zauwazylem ze od kiedy ogrzewanie sie popsulo to wydaje mi sie ze troche wiecej pali.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum