Wysłany: Pią Paź 03, 2008 16:45 [R620] Syrena zamiast klaksonu. Czy jest to możliwe?
Typ: i Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: wszystkie
Witam!
Mam pytanie, a mianowicie czy mogę sobie podpiąć syrenkę alarmową zamiast oryginalnego klaksonu, który się załącza przy uruchomieniu alarmu? Jak tak to gdzie szukać owego klaksonu, bądź które przewody są odpowiedzialne za doprowadzenie sygnału do klaksonu to ich po prostu odetnę i podepnę pod nie syrenkę.
Pozdrawiam.
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Wto Sty 25, 2011 22:44, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Pią Paź 03, 2008 16:45 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Vickers, syrenki alarmowe sa pod zderzakiem bodajze a klakson przy blotniku pasazera z tego co ja pamietam tak jest po 96r, przed 96r syrenki sa pod zderzakiem a klakson pod nadkolem pasazera....
Vickers, jak nie pomylilem syrenek z klaksonem, nacisnij klakson i sprawdz z kad pochodzi dzwiek, tak samo zalacz alarm i sprawdz z kad pochodzi dzwiek, ja jutro sprawdze i potwierdze ale chyba napisalem dobrze...
Tam nie ma melodyjek. I centralka alarmowa nie generuje ciągłego sygnału sterującego klaksonem, tylko przemienny. Tzn. raz załącza raz nie. I w tym wypadku będzie słyszany sygnał przerywany normalnej syreny czyli pierwszej sekwencji z 6-cio tonowego cyklu. Nie melodyjki.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum