Wysłany: Sob Wrz 27, 2008 20:16 [R416] Po wymianie akumulatora samochód zwariował
Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.6 Rok produkcji: 1998
Witam Wszystkich
Tak jak w temacie wymieniłem akumulator. Po podpięciu nowego samochód oszalał. Jak tylko podepnę klemy włącza się klakson, światła, palą się wszystkie kontrolki.
Przeglądnąłem forum i wyszło mi że albo zwarcie albo immobilizer. Czy oprócz tego może być jeszcze jakaś inna przyczyna i od czego najlepiej zacząć. A przede wszystkim jak wyłączyć klakson i światła bo ludzie trochę dziwnie patrzą na mnie na parkingu kiedy próbuję coś w aucie zrobić
Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Czw Sty 20, 2011 22:11, w całości zmieniany 2 razy
SPAMU¦
Wysłany: Sob Wrz 27, 2008 20:16 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
sprawdź, czy nie podłączasz akku odwrotnie (+do -)... jeśli tak, to nie jest dobrze
czy to się włącza alarm, czy syreny wyją cały czas?? jeśli alarm, to wystarczy zamknąć na chwilkę auto kluczykiem i otworzyć (też kluczykiem) i się powinien uspokoić, chyba, że masz obcięte kabelki do bębenka
_________________ W przypadku obu Roverków w zasadzie mogę powiedzieć, że to spełnienie marzeń. Całe szczęście zostało jeszcze trochę do spełnienia
ja w swoim kanciaku zrobilem zwarcie, plus klemy poprzez klucz do obudowy kompa
nic sie na szczescie w moim przypadku nie stalo,
a tak na przyszlosc kleme minusowa polecam podpinac jako druga, a odpinac jako pierwsza
_________________ Pozdrawiam Andrzej
Rover 800, byl 214 Si 95
FSO 125p 1.4 16V MPI
Jawa 350
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum