Wysłany: Sob Paź 04, 2008 13:15 [R200 8V 97] Problem z zamkiem tylnej klapy! POMOCY!
Klapa baganizka w moim Roverku nie chce sie zamknac. Trzeba walnac klapa kilkanascie razy aby sie domknal. Czytalem na forum, ze powodem jest jakas skorodowana sprezynka, ktora powoduje ze mechanizm zamka nie odbija, ktos pisal, ze wystarczy to wyczyscic, tylko gdzie jest ta sprezynka i w jaki sposob mozna sie do niej dostac?? POMOCY!! samochod mam unieruchomiony bo klapa sie nie domyka
SPAMU¦
Wysłany: Sob Paź 04, 2008 13:15 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 81 razy Dołączył: 15 Maj 2007 Posty: 901 Skąd: Poznań
Wysłany: Sob Paź 04, 2008 13:17
Zdemontuj bembenek zcały z wkładką zamka i od tyłu zobaczysz o co chodzi ,co jest skorodowane .
_________________ Sprzedaż części, diagnostyka komputerowa Rover MG Land Rover oryginalnym komputerem T4- POZNAŃ . RÓWNIEŻ NAJNOWSZE MODELE LAND I RANGE ROVERA ,z firmą Rover MG Land Rover jesteśmy związani od 1995 roku TEL. 0698363760, parts2@wp.pl / britcars@wp.pl
Tak zdemontowac ten czarny plastik i wszystko ladnie popsikac najlepiej WD-40, a potem jakims smarem zeby na dluzej wytrzymalo - mialem ten sam problem. W mechanizmie zamka jest taka mala sprezynka, ja nalezy pozadnie nasmarowac i bedzie wszystko ok Ja mam juz od roku spokoj, a klapa zamyka sie bez problemu
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum