Wysłany: Nie Paź 05, 2008 19:08 [R416] Problem z odpalaniem
Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.6 Rok produkcji: 1997
Roverek stał całą noc na dworze i rano przy próbie odpalenia klops .Zachowywał się tak jagby nie miał siły obrócić rozrusznik . Po kilku próbach odpalił ale silnik bardzo cięzko chodził . Poprzez podłogę wyczułem drgania i zajrzałem pod niego łącze elastyczne wibrowało jak zwariowane . Pochwili obroty się unormowały i ok.Póznym popołudniem poszedłem go odpalić i zero problemu . Co może być przyczyną ? Temperatury coraz niższe i nichciał bym być niemile zaskakiwanym
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Czw Sty 20, 2011 22:13, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Nie Paź 05, 2008 19:08 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Słaby akumulator? Kontrolki przy próbie kręcenia świeciły, czy zgasły?
Kiepska masa przy silniku?
A może rozrusznik ma jakieś nadprogramowe opory? (np. uszkodzone łożysko)
Osobiście obstawiam: 1. akumulator; 2; masa silnika
Pierwsze co, to trzeba sprawdzić przejście prądu na przewodach prądowych akumulator - rozrusznik. Klema, przewód do rozrusznika, włącznik elektromagnetyczny.
Jak znam życie - to prąd ma kłopoty z przejściem.
Co jakiś czas trzeba to kontrolować, polskie drogi wytrzęsą każde połączenie.
_________________ Człowiek pochodzi od małpy. W czerwonym.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum