Wysłany: Nie Paź 12, 2008 17:05 [R214]optymalne ustawiania klimatyzacji
Do tej pory albo miałem pecha i miałem auto bez klimy albo szczęście i w pełni automatyczną i nie zależną klimatyzacje i nie wiem jak ustawić klimatyzację w swoim roverku by działała jak najbardziej wydajnie, czy powietrze podawać z zewnątrz? jak ma być ustawiony suwak który daję powietrze na kratki z przodu a jak ma być ustawiony ten co przestawia z nóg na szybę i na przód ? wiem że klima i tak będzie działać nie zależnie od ustawień ale na pewno macie swoje sprawdzone sposoby kiedy działa najlepiej . Z góry dzięki za odpowiedz.
SPAMU¦
Wysłany: Nie Paź 12, 2008 17:05 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 55 razy Dołączył: 21 Wrz 2008 Posty: 1110 Skąd: Warszawa
Wysłany: Nie Paź 12, 2008 19:53
marcin_przybys napisał/a:
Tak tylko jak będziesz jechał na wewnętrznym obiegu przez 2-3 godziny to proponuje zaopatrzyć się w maskę tlenową
Możesz rozwinąć tą myśl...?
W chłodniejsze dni można się nieźle zmrozić, ale mimo wszystko nie rozumiem. To tak jakby przy zamkniętych szybach i wyłączonym nawiewie, człowiek miałby się udusić w aucie...
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
W R200 jest mozliwość ustawienia nawiewu zew/wew płynnie i ja latem korzystam z tej opcji najczęściej Co do reszty, to najczęściej opcja nogi + twarz, lub nogi + szyba i lewy suwak od "bypassu" otwarty, wtedy powietrze idzie wszystkimi mozliwymi wlotami i w najmniejszym stopniu czuć "przeciąg" w aucie Jesienią to tylko zewnętrzy i do odparowywania (bardzo rzadko potrzebne) klima + ogrzewanie
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum