Wysłany: Pią Paź 10, 2008 21:09 [R25] Gałka zmiany biegów
Chciałbym zmienić gałkę zmiany biegów, wszystko było pięknie i ładnie dopóki nie przyszło do demontażu starej. Ani nie da się wykręcić, ani przekręcić i wyciągnąć. No nie mam pomysłu jak to zrobić.
Mam mojego roverka od niedawna i nie chcę czegoś zepsuć wkładając w to za dużo siły. W chwili obecnej mam standardową gałkę, pod nią jest plastikowy pierścień (pomalowany na styl "chromowany"), który kręci się w kółko i wygląda to tak jakby w nim był zaczepiony mieszek.
Czytałem gdzieś, że żeby odkręcić gałkę trzeba ściągnąć mieszek, ale nie bardzo wiem jak to zrobić ponieważ od dołu jest to zabudowane, a ja, jak już wyżej pisałem, nie chcę czegoś wyłamać
Pozdrawiam i z góry dziękuję za pomoc.
SPAMU¦
Wysłany: Pią Paź 10, 2008 21:09 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Gałkę trzeba poddać dość dużej sile, ściągając ją z drążka zmiany biegów (przypuszczam, że jest tak samo osadzona jak w 45ce -nie jest wykręcana). Co do mieszka nie wiem jak jest osadzony w 25 u podstawy, ale powinno być tak że wyciąga się razem z tą ramką, która jest na wtrzask umieszczona w tym tunelu. Złap palcami pod ramkę w miejscu mieszka (od strony konsoli) i powoli podciągaj do góry, powinna wyskoczyć z zatrzasków.
Ale najlepiej, poczekaj może się wypowie ktoś od 25ki, bo równie dobrze mogę się mylić.
_________________ NIE POTRAFISZ PRZECZYTAĆ TEGO TEKSTU, WCIŚNIJ Ctrl +
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum