Pomógł: 2 razy Dołączył: 25 Mar 2008 Posty: 54 Skąd: Warszawa
Wysłany: Sro Paź 15, 2008 21:49 [R200 1.4Si 97r] problem z pilotem
heja wszystkim
mam spory problem - niedalej jak pół godziny temu postanowiłem wymienić baterię w pilocie do mojego R, więc spojrzałem do forum, znalazłem instrukcję krok po kroku co do wymiany, wykonałem to tak jak było napisane i.... NIC, pilot nie działa.
Macie jakiś pomysł co mam zrobić??
_________________ Pozdrawiam
R@v
SPAMU¦
Wysłany: Sro Paź 15, 2008 21:49 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Mam to samo, na starej bateri działa, ale trzeba już kilka razy nacisnąć, aby zaskoczył. Włożyłem nową, robiłem wszystko krok po kroku jak w FAQ i nic.
1. okazalo sie, ze bateria ktora kupilem byla "chudsza" niz ta ktora powinna byc.
2. musialem wymienic jeden element (tu uklony do kol. Kruchego) odpowiedzialnego za taktowanie.
Po tych operacjach pilot dziala jak wsciekly!
Pozdrawiam,
_________________ Chiptuning: R25, R45, R75, 200/600 SDi, BMW (tuning, dpf serwis), VW Group (tuning, dpf serwis)
ROVER 75/ZT: diagnostyka, kodowanie, adaptacja zegarów, dodawanie kluczyków: używane piloty, nowy transponder (immo)
Kontakt: PW, 512 208 367, marek@roverki.eu
Wysłany: Czw Paź 16, 2008 08:40
no właśnie tak myślałem, ale co wtedy jak znowu będę miał taką stuacją jak teraz??
[ Dodano: Czw Paź 16, 2008 09:43 ]
MaReK napisał/a:
Po tych operacjach pilot dziala jak wsciekly
po moich operacjach to ja jestem teraz wściekły, że może niepotrzebnie zmieniałem tą baterię, nawet dzwoniłem już do majkela, żeby mi dał nr do Ciebie, bo mówił, że zmieniałeś w krówce, dzwoniłem rano do Ciebie, ale "jesteś poza zasięgiem:
Nie ma... ale to zwykly 32Hz kwarc stosowany w kazdym urzadzeniu elektronicznym starszego typu. To wlasciwie slowa Kruchego. Ja swoj zamiennik znalazlem w starej stacji dyskow od ATARI
_________________ Chiptuning: R25, R45, R75, 200/600 SDi, BMW (tuning, dpf serwis), VW Group (tuning, dpf serwis)
ROVER 75/ZT: diagnostyka, kodowanie, adaptacja zegarów, dodawanie kluczyków: używane piloty, nowy transponder (immo)
Kontakt: PW, 512 208 367, marek@roverki.eu
Wysłany: Czw Paź 16, 2008 08:51
nie mam żadnego kodu, mam tylko tyle co mi dał Kris jak kupowałem od niego szerszenia, czyli dwa kluczyki i jeden pilocik, to wszycho
a sytuacja wygląda tak, że pilot nie trybi
a moze 32 kHz patrze w katalogu i jedyne jakie znalazłem, to kwarce o czestotliwości 32,768 kHz pewnie to o te chodzi ale ...... Kruchy do tablicy
http://www.tme.eu/kwarc-z...768k-20ppm.html
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum