Wysłany: Czw Paź 16, 2008 10:54 [R400] Układ chłodzenia
Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.4 16v Rok produkcji: 1998
cześć ,
mam problem z ubytkiem płynu, nie wiem gdzie ucieka ,oglądałem wszystkie możliwe połaczenia i jest sucho,na korku nie ma żadnego nalotu,olej jest czysty,nie dymi no chyba że jest taka kiepska pogoda jak dzisiaj ale to chyba normalny objaw?
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Sob Lut 26, 2011 23:26, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Czw Paź 16, 2008 10:54 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
tak i nie wiem co robić ,sporo ludzi ma problem z tym ukladem,większość kończy się na tym że trzeba zrzucać głowicę ale u mnie nic nie wskazuje na to że uszczelka padła
zacznijmy od tego ile tego plynu ubywa czasowo i ilościowo.
jeśli już coś to zacznij od wymiany korka w zbiorniczku wyrównawczym. Ja wymieniłem i pomogło
Pomógł: 47 razy Dołączył: 05 Mar 2008 Posty: 1080 Skąd: Częstochowa
Wysłany: Czw Paź 16, 2008 12:17
Napiszę jak to u mnie wyglądało: Pojechałem do mechanika i mówię mu, że mam ubytki płynu chłodniczego. Ogląda ogląda i stawia diagnozę: nie ma żadnych wycieków, uszczelka pod głowicą! Myślę sobie no dobra, widocznie przyszedł na mnie czas. Na następny dzień pojechałem wymienić olej (wspomniałem facetowi o ubytku blablabla) i gościu twierdzi, że cieknie po pompie wody. Tak więc sprawdź dokładnie wszystko, najlepiej sam bo jak widać mechanikom nie można zaufać. Szukaj białego osadu który pozostawia glikol. Miałem tak samo ja ty, czyli ubytki płynu i żadnych innych oznak HGF. Płynu ubywało szybciej jak się jeździło po mieście natomiast w trasie praktycznie w ogóle nie ubywało.
Trochę zamotałem ale myślę że zrozumiesz.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum