Typ: SDi Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1995
Witam wszystkich . Mam pytanie czy ktoś może ma zamontowany w swoim roverku ( chodzi r620sdi 95rok ) automat do włączania świateł mijania ? Jeżeli tak to z jakiej firmy , proszę o jakieś namiary bo chcę zamontować takie coś w swoim , żeby mieć spokój z pamiętaniem o światłach. Pozdrawiam Robert.[/b]
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Sro Sty 26, 2011 19:25, w całości zmieniany 2 razy
SPAMU¦
Wysłany: Pon Paź 06, 2008 23:42 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Masz diesla, więc lepiej by było jakbyś się nauczył wyłączać i włączać światła. No ale automat też można zamontować, jakiej firmy? wszystko jedno jeżeli założysz go w środku samochodu. Jeżeli pod maską to lepiej w plastikowej obudowie.
Pomógł: 387 razy Dołączył: 15 Mar 2007 Posty: 4424 Skąd: Oświęcim
Wysłany: Wto Paź 07, 2008 10:22
A ja radzę poczekać z zakładaniem tego ustrojstwa, bo projekt nowelizacji przepisów dotyczących jazdy na światłach mijania przez cały rok czeka już na swoją kolej w sejmie i nie wiadomo czy od przyszłego roku obowiązek ten nie zostanie zniesiony podobnie jak w Austrii.
Ja uważam że zamiast wycofywać ten nakaz, lepiej by zrobili, jakby policja kierowała na przymusowe badania świateł (bez mandatu, ale zabierając np. dowód rejestracyjny pojazdu). Bo wieczorem to czasami sie nie da jeździć jak jakiś palant jedzie z zepsutymi halogenami, lub źle ustawionymi, i w tym jest problem. W dzień to czasami w ogóle nie widać samochodu, który nie ma włączonych świateł, już kilka razy bym się na takiego c***a wpakował.
pgrad, a czemu w przypadku diesla lepiej sie nauczyć włączać i wyłączać światła zamiast automatu dobry automat włącza światła dopiero po odpaleniu silnika więc nie obciąża wcześniej akumulatora
Pomógł: 387 razy Dołączył: 15 Mar 2007 Posty: 4424 Skąd: Oświęcim
Wysłany: Wto Paź 07, 2008 13:49
piter34 napisał/a:
thef napisał/a:
A ja radzę poczekać z zakładaniem tego ustrojstwa
A ja nie, bo uważam, że jazda z włączonymi światłami przez cały rok jest
Wg mnie też generalnie jest ok, ale już w słoneczny dzień mnie osobiście to potrafi przeszkadzać. Liczba wypadków po wprowadzeniu tego przepisu wcale nie spadała (nawet wzrosła, choć na pewno nie w związku z tym przepisem), a większe spalanie na pewno nie jest obojętne na środowisko .
czy ktoś może ma zamontowany w swoim roverku ( chodzi r620sdi 95rok ) automat do włączania świateł mijania
Ja miałem w Accordzie `93 (to samo co R600) automacik firmy, chyba BOSCH, ale to było montowane jeszcze przed sprowadzeniem, gdzieś w Niemczech. Działało dobrze; włącznik świateł musiał być cały czas w pozycji ŚW. MIJANIA, włączały się dopiero po odpaleniu silnika (1-2s), a gasły po wyłączeniu zapłonu. Włącznik nie działał, gdy pokrętło świateł było w pozycji OFF.
thef napisał/a:
Liczba wypadków po wprowadzeniu tego przepisu wcale nie spadała
Tak mówią statystyki, ale one nie uwzględniają, że od 2004r. co roku przybywa ok. 1mln aut, więc jest ciaśniej na drogach, któych nie przybywa
_________________ Lincoln Continental `77 *** M-B 320E *** M-B E500
Próbowałem zamontować taki automat jak jest dostępny na allegro , ale wszystkie mają na wyjściu + , startowały tylko światła pozycyjne , mijanie nie bo są sterowane -em.
Próbowałem zamontować taki automat jak jest dostępny na allegro , ale wszystkie mają na wyjściu + , startowały tylko światła pozycyjne , mijanie nie bo są sterowane -em.
co za problem dołożyć przekaźnik
_________________ W przypadku obu Roverków w zasadzie mogę powiedzieć, że to spełnienie marzeń. Całe szczęście zostało jeszcze trochę do spełnienia
Tu jest schemat z montażu tego ustrojstwa w Accordzie V - bliźniaczy do R600. Być może Ci się przyda.
http://hondaaccord.strefa...opic.php?t=1734
W ogóle polecam tamto forum - jest bogate w porady, tutoriale, itp., a to w przypadku R600 może bardzo pomóc
_________________ Lincoln Continental `77 *** M-B 320E *** M-B E500
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum