Wysłany: Sro Paź 22, 2008 21:38 [R620] Zawieszające się obroty po odpaleniu silnika
Typ: SDi Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1996
Witam!
Mam następujący problem: za każdym razem po odpaleniu silnika, przy pierwszym wciśnięciu pedału gazu obroty dochodzą do ok 2000 i jak puszczę gaz to zatrzymują się na ok 1200 obrotów. Drugie przygazowanie powoduje spadek obrotów do prawidłowej wartości i dalej jest już ok.
Jest to trochę denerwujące, bo za każdym razem jak odpalę silnik to muszę go dwa razy przygazować.
Czy spotkał się już ktoś z takim przypadkiem?
Może ktoś mi pomoże.
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Sro Sty 26, 2011 20:09, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Sro Paź 22, 2008 21:38 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
A nie jest to specjalne aby szybciej nagrzać silnik do jazdy ? Zrobiło się zimno i po uruchomieniu silnik pracuje na troszkę wiekszych obrotach aby rozgrzać silnik. Po rozgrzaniu juz obroty spadaja.
Sprobuje z tym czujnikiem paliwa. Jutro rano zabiorę się do czyszczenia.
Raczej nie chodzi o nagrzanie silnika, bo problem ten występuje od zawsze (ok roku), niezależnie od pory roku i tempratury na zewnątrz.
Dam znać jak mi poszło z tym czujnikiem.
Dzieki
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum