Typ: SDi Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1997
Witam!
Od tygodnia jestem szczęśliwym właścicielem Roverka 620SDi.
Zastanawia mnie pewien fakt...
Autko po nocy do tego wilgoć o co teraz nie trudno. Odpala na dotyk lecz...
Kontrolka od oleju po odpaleniu zawsze normalnie gaśnie a tu czasem świeci jakieś no max 2 min i potem dopiero znika. Coś tam sie musi nagrzać? Wilgoć wchodzi w czujnik?
Znalazłem tez naklejke że olej był zmieniany 20tys temu potem nie wiem. Ale jest czarny jak smoła. Mam zamiar go wymienić bo koszt znikomy a nie chce czegoś rozwalić.
Przy okazji jaki konkretnie olej polecacie ?
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Sro Sty 26, 2011 20:13, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Czw Paź 23, 2008 14:46 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 1 raz Dołączył: 11 Maj 2008 Posty: 32 Skąd: Wrocław
Wysłany: Sob Paź 25, 2008 09:18
miałem u siebie podobnie ... oraz w czasie jazdy kontrolka potrafiła się żarzyć ...
pojechałem do sklepu, kupiłem nowy czujnik oleju (koszt ok 20-30 złotych) - i od tego momentu wszystko wróciło do normy
1. wymień olej i sprawdź połączenie przy czujniku oleju
2. jeśli to nie pomoże to wymień czujnik (koszt niewielki, a wiesz przynajmniej że czujnik jest sprawny)
3. jeśli 1 oraz 2 nie pomogą, to trzeba będzie sprawdzić pompę oleju
Ja też jeżdżę na 10W40 wcześniej był to Valvoline MaxLife diesel a obecnie na Castrol magnatec diesel i na obydwa złego słowa powiedzieć nie moge a zrobiłem 110000 km
_________________ To ja Alex z chłopakami w ręku kierownica ,szosa przed nami...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum