Wysłany: Sob Sie 16, 2008 12:59 [R75] Oświetlenie w kabinie
Typ: wszystkie Rodzaj silnika: wszystkie Pojemnosc silnika: wszystkie Rok produkcji: wszystkie
Witam, szukałem na forum i nie natknąłem się na podobny temat. Chodzi mi o oświetlenie wewnątrz samochodu. Normalnie powinno się zapalać podczas otwierania drzwi, u mnie w ogóle się nie zapala, chyba że zapalę je przyciskiem, ale wtedy nie gaśnie, jak zamykam drzwi. Miał ktoś podobny problem??
Ostatnio zmieniony przez apples Pią Maj 20, 2011 22:26, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Sob Sie 16, 2008 12:59 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
smukly_joe, Sprawdzałeś na wszystkich drzwiach czujniki przy drzwiach, lubią sobie zaśniedzieć, ewentualnie brak styku w przełączniku przy samej lampce.
Pomógł: 317 razy Dołączył: 02 Kwi 2007 Posty: 2766 Skąd: NOWE MIASTO N/W wlkp
Wysłany: Sob Sie 16, 2008 16:03
fajnie że pomagacie sobie ale..... powoli z przemyśleniem nie wprowadzaj w błąd kolegi po co ma biedny przeszukać pół auta , 75 nie ma czujnik krańcowych , zamek spełnia role czujnika, może masz wyłączoną funkcje oświetlenia wnętrza. wciśni główny włącznik oświetlenia na podsufitówce i trzymaj do momentu aż się zapalą światła.
_________________ SERWIS ROVER MG TESTER MG ROVER T4 TEL:
0504045682 Z BRAKU CZASU RZADKO JESTEM NA FORUM , NAJLEPIEJ DZWONIĆ PO 18
Ja mam najprawdopodobniej problem z czujnikiem w drzwiach , gdyż od jakiegoś czasu światło we wnętrzu nie reaguje na otwarcie drzwi kierowcy (przy otwarciu pozostałych drzwi lub klapy bagażnika światło we wnętrzu się zapala). W związku z tym mam pytanie: gdzie ten czujnik się znajduje i na jakiej zasadzie działa, bo oglądałem drzwi i nie moge do tego dojść?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum