1. NIe moge wlaczyc ani wylaczyc alarmu z pilota
2. Central nie fabryczny
3. KOdu IMMO brak
4. Kiedy otwarte drzwi alarm nie wyje kiedy zamkniete wyje jak diabli
5. Co zrobic?
Pozdrawiam
SPAMU¦
Wysłany: Pon Paź 27, 2008 02:25 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
tisot, witaj na forum.
Tak apropo to wypadalo by się przywitać w odpowiednim dziale
A co do problemu, to troche za mało napisałeś.
Możesz mieć słabą baterię w pilocie - stąd brak otwarcia autka z pilota.
Trochę dziwne, to co napisałeś w pkt., 4.
Opisz to dokladniej to może uda się coś poradzić.
Sorki za brak przywitania w innym dziale ...musze sie zapoznac z netykieta.
Co do baterii to zminilem wczoraj ...bo wczoraj tez sie to stalo.
Co do central jestem pewnien mozna powiedziec ze jestem 1 wlascicielem i na moja prosbe zakladano go jakies 2-3 lata temu.
Nie wiem co wiecej napisac moze poprostu jak krok po kroku zcharmonizowac pilota
ktora kleme odpiac aby na 10 min odlaczyc akumulator, itp.
Wiem że pomaga odpinanie i podłączanie akumulatora na przemian z wciskaniem na pilocie otwarcia drzwi.
Tzn. Odpinasz aku, podpinasz aku. wciskasz przycisk, odpinasz aku. podpinasz aku. wciskasz przycisk itd.
Powinno załapać.
Sam nie miałem takiego problemu, ale na forum właśnie w taki sposób wiele osób sobie poradziło.
Wiem że pomaga odpinanie i podłączanie akumulatora na przemian z wciskaniem na pilocie otwarcia drzwi.
Tzn. Odpinasz aku, podpinasz aku. wciskasz przycisk, odpinasz aku. podpinasz aku. wciskasz przycisk itd.
co takiego ?
coldmanns napisał/a:
na forum właśnie w taki sposób wiele osób sobie poradziło.
zacytuj mi choć jedną
tisot napisał/a:
jak krok po kroku zcharmonizowac pilota ... oznaczenie to 3TXA
jeśli masz na myśli zsynchronizowanie pilota z centralką to naciśnij na pilocie przycisk zamknięcia 4-5 razy
[ Dodano: Pon Paź 27, 2008 12:12 ]
tisot napisał/a:
a tego mi brakuje karta kodowa
podjedź do fachowca z TestBookiem i po problemie
_________________ zanim się wygłupisz polecam: nasza strona główna, techniczny FAQ, forumowa szukajka, punkty pomógł ...
Zrób tak:
odepnij klemę ujemną (-), poczekaj 10 minut, podłącz klemę, a podczas podłączania niech ktoś cały czas naciska i puszcza przycisk od zamykania drzwi. Jak tylko drzwi się zamkną niech wciśnie przycisk otwierania drzwi. Pilot wtedy jest zsynchronizowany, jeżeli to nie pomaga to spróbuj wymienić baterię (może kupiłeś starą jakąś), sprawdź napięcie na akumulatorze-powinno być większe niż 12,4V, i około 12,6V gdy alarm nie wyje. Jeżeli wszystko wygląda na "sprawne", to zostaje wizyta na testbook'u lub u jakiegoś czarodzieja.
Pomógł: 3 razy Dołączył: 06 Sie 2008 Posty: 69 Skąd: Klęczany/Nowy Sącz
Wysłany: Sro Paź 29, 2008 12:36
u mnie za wycięcie immo i dorobienie 2 pilotów w nowym sączu krzykneli 400-600pln zdecydowałem tego nie robić tylko dokupić używanego pilota i go zaprogramować w serwisie z test bookiem tylko nie wiem gdzie tego serwisu szukać
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum