Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1994
Mam pytanie, jak się wymienia olej w skrzyni biegów automatycznej w R600, bo pasowało by mi wymienić ale nie za bardzo wiem jak się to robi więc proszę o pomoc
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Wto Sty 25, 2011 23:27, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Czw Paź 30, 2008 00:14 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
herc, spuszczasz olej odkrecajac korek na dole skrzyni(korek z kwadratem w srodku na grzechotke 1 cal) nastepnie wlewasz np. ATF poprzez bagnet ktory jest widoczny
Wysłany: Czw Paź 30, 2008 18:36
Pozostanie jeszcze olej w konwerterze a jego nie spuścisz, więc jakbyś chciał wymienić cały olej to musiałbyś odłączyć rurkę powrotną do skrzyni i podłączyć ją spowrotem dopiero aż zacznie wypływać świeży olej. Opisałem to w >tym temacie.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum