witam serdecznie mam pytanko, czy ktos ma zdjęcie takiego wydechu jak w załaczniku ale prosto od tyłu ? zastanawiam się jak by wyglądała z takim czyms seryjna 75 (butelkowa zielen) poniżej moje zdjęcie i ten wydech co bym chciał J może ktoś ma jakies zdolności manualne czy dobry program i może mi to przymierzyć ?:>
mój :
przepraszam za jakość zdjęć, może ktoś widział takie coś na żywo i ma swoją opinie, nie chodzi mi o wieś tuning tylko ładnie zrobione 2 rurki.
_________________ Pamparampam
SPAMU¦
Wysłany: Czw Paź 30, 2008 11:40 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Baardzo ładnie to wygląda
Też myślałem o takim "czymś" ale nie miałem pojęcia jak to będzie wyglądać.
Teraz wiem i chyba warto w to zainwestować
dodatkowo wiadomo że na żywo napewno będzie troszke lepiej niż na zdjęcie bo to jednak fotomontaż...
mam do malowania zderzak bo lekko porysowany i dodatkowo ostatni tłumik już sie kończy mysle że max 1/2 misiące i koniec... więc myśle nad takim rozwiązaniem
:ok:
tylko czy nie zacznie zabardzo buczeć takie tłumoleum? i czy np na zimnie nie będzie tak, że z jednej rurki będzie dymek a z drugiej nie?
właśnie nad tym sie zastanawiam.. co do buczenia, to oczywiście nie ma go być więc sie gościa zapytam a co do dymku, to też najlepiej sie zapytać ale już z budowy widać że pewnie z 1 rurki dymek, będzie miał krótszą droge... ale zaraz pujdzie pytanko...
buczonko pewnie będzie bo te tłumoli maja za zadanie własnie buczeć a jeśli chodzi o dymek to kojaże, że chyba Tomyyogi ma w swoim R45 wydech na 2 strony, może sie jego zapytaj?
_________________ to boost or to boost even more - that's a question
buczonko pewnie będzie bo te tłumoli maja za zadanie własnie buczeć a jeśli chodzi o dymek to kojaże, że chyba Tomyyogi ma w swoim R45 wydech na 2 strony, może sie jego zapytaj?
tłumik podobno minimalnie zmienia dzwięk, spaliny lecą z obu rurek
tłumik podobno minimalnie zmienia dzwięk, spaliny lecą z obu rurek
To trzeba będzie się zaopatrzyć A może jakaś samoróbka?
samoróbka budzi moje jakieś obawy, że coś będzie nie tak no i ile to wytrzyma. Jak bym miał mega warsztat i czas, to czemu nie ale przy tym trybie życia chyba lepiej zainwestować w coś z gwarancją, zresztą myśle że dużej różnicy z samorobka by nie było
_________________ Pamparampam
Thrillco [Usunięty]
Wysłany: Sob Lis 01, 2008 09:08
Ja szczerze powiedziawszy to własnie tez lubie w R75, ze nie widac wydechu Fajne jajca sa jak znajomi się rozgladają i w koncu pytaja "a to hybryda?"...no ale hybryda tez ma wydech Jak odpale to sprawa sie nie wyjaśnia bo nie ma dymka. Najbardziej uparci odnajdują oczywiście
taki wydech podwójny napewno bardziej do MG ZT pasuje:) ale do 75 jakies dyskretne końcóweczki pewnie by ładnie pasiły:) tylko żeby nie było "basowego pomruku" jak w golfach 2....
_________________ to boost or to boost even more - that's a question
Pomógł: 38 razy Dołączył: 26 Lut 2007 Posty: 1182 Skąd: Przejdź do mapy
Wysłany: Nie Lis 09, 2008 16:41
no Boncky, niezły pomysł Ty pewnie masz benzynke wiec spoko, ja mam dieselka to taki chrom by raczej nie spasił... ale coś w takim stylu żeby dymek sie bardziej rozpraszał czemu nie
[ Dodano: Nie Lis 09, 2008 16:43 ]
o mam końcówki . Coś pod oryginał a nie szpanerskie i chromowane po 2 na każądą stronę tak żeby tylko lekko wystawały
Pomógł: 38 razy Dołączył: 26 Lut 2007 Posty: 1182 Skąd: Przejdź do mapy
Wysłany: Nie Lis 09, 2008 17:15
swoją drogą zawaliste Fulda Carat Progresso. Już na paru jeździłem i na michelinkach i innych ale te są najlepsze jakie spotkałem. Na suchym rewelacyjne ale to co sie dzieje na makrym przechodzi oczekiwania Tzn. pozytywnie jakby wody nie było
ten wydech z allegro calkiem calkiem. Chyba sie naprawde zastanowie bo juz dawno chcialem zrobic cos z koncowka ale zalezy mi zeby nie bylo ryku bo jezdze po kilkanascie godzin w trasie a poza tym nie chce sie znalezc w temacie "jakimi autami jezdza buraki"
[ Dodano: Nie Lis 09, 2008 18:19 ]
Gadam wlasnie z kumplem tuningowcem i mnie oswieca ze tlumiki tej firmu to straszna lipa.Kupil i po pol roku sie rozlecial
_________________ Koła wystarczą 4...cylindrów musi być 5
Kolego z rogaczem w avatarze ( ) jak ma puszke to juz jest tlumik a nie koncowka.Fabryczny tlumik nie jest przelotowy a jak zalozysz to to dzwiek bedzie jak by ryczal diabel z rura od okurzacza w Poza tym zostalem poinformowany jak juz pisalem ze zalozyli takie utrojstwo i sie rozpadlo po pol roku a rozpasc sie moze na wiele sposobow-rdza,zgrzewy,spawy. Jesli normalny ostatni tlumik do 216 bosala kosztuje okolo 300zl to cos nie teges jak taki wyczesany w kosmos jest o 150zl drozszy...na czyms trzeba bylo zaoszczedzic te zlotowki nie sadzisz?
[ Dodano: Pon Lis 10, 2008 17:57 ]
Swoja droga fajnie wyglada ten 75 z wklejonym 2 wydechem,mowie o fabrycznym.Ciekawe czy da sie upchnac tam druga puszke...
_________________ Koła wystarczą 4...cylindrów musi być 5
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum