Pomocy zaczęły się deszcze szybciej kończy się dzień, jak wycieraczki mi przejadą to zostają smugi i takie place jakby tłuste, nie wiem jak sobie z tym poradzić próbowałem myć tą szybę próbowałem ją szorować do sucha a ona nadal jest taka dziwna najgorsze że jak auto jedzie z naprzeciwka to nic nie widać. Normalnie jak światło nie świeci na szybę jest okej. Ktoś miał podobny problem Wycieraczki kupiłem w wakacje nowe fakt 20zł kosztowały ale zbierają.
SPAMU¦
Wysłany: Czw Paź 30, 2008 00:47 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
A myjesz auto na myjni gdzie w programie wliczaja wosk?
Jak uzywalem programow z woskiem, notabene kiepskim woskiem to mialem podobne problemy jak ty. Niestety musialem umyc szybe uzywajac duzej ilosc mr mussle i wycierajac ja do sucha, a takze wymienic pióra wycieraczek...
_________________ Chiptuning: R25, R45, R75, 200/600 SDi, BMW (tuning, dpf serwis), VW Group (tuning, dpf serwis)
ROVER 75/ZT: diagnostyka, kodowanie, adaptacja zegarów, dodawanie kluczyków: używane piloty, nowy transponder (immo)
Kontakt: PW, 512 208 367, marek@roverki.eu
Pomógł: 54 razy Dołączył: 23 Maj 2008 Posty: 942 Skąd: Zabierzów
Wysłany: Czw Paź 30, 2008 03:44
Brt napisał/a:
spróbuj umyć wodą z octem
Ja myłem (odtłuszczałem) czystym spirytusem na zewnątrz jak i wewnątrz.
Super efekt-ale trzeba trochę odczekać aż się wywietrzy.
Tylko nie wycierać szmatą a papierowymi ręcznikami.
Bez porównania w stosunku do różnych specyfików do szyb.
Tylko,że trochę droższy sposób ale godny polecenia.
Małem podobny przypadek jak kupiłem sobie szampon z woskiem , wycieraczki mazały szybę , ale po wymianie wycieraczek wszystko jest ok. Pozdrawiam Robert.
Pomógł: 6 razy Dołączył: 28 Mar 2007 Posty: 97 Skąd: Bydgoszcz
Wysłany: Czw Paź 30, 2008 09:39
Ten ocet to dobra sprawa, dobrze jest zagotować go myje super. Notabene w ten sposób umyłem zbiornik wyrównawczy do płynu chłodzącego, którego kupiłem,a był niemiłosiernie usyfiony i tłusty po budyniu. Teraz jest jak nowy. I koniecznie kup dobre wycieraczki.
_________________ 2.0 16V 200 KM Turbo
Pozdrawiam Marek
Mozna jeszcze ugotowac takie elementy w wodzie z kwaskiem cytrynowym... efekty podobne. Nawet kamien idealnie zdejmuje, dlatego mozna go uzywac w czajnikach elektr.
Pozdrawiam,
_________________ Chiptuning: R25, R45, R75, 200/600 SDi, BMW (tuning, dpf serwis), VW Group (tuning, dpf serwis)
ROVER 75/ZT: diagnostyka, kodowanie, adaptacja zegarów, dodawanie kluczyków: używane piloty, nowy transponder (immo)
Kontakt: PW, 512 208 367, marek@roverki.eu
wraca mi wiara zaraz biore ocet i ide myć zobaczę jaki będzie efekt, a co do mycia auta to myje na myjni ale zawsze mówię bez wosku ale ta myjnia to jeden wielki szwindel hehe to ja nie wiem czy robią tak jak ich prosze benzyna extrakcyjna dobrze odtłuszcza ale ciekawe jak to by podziałało na uszczelki tak czy siak idę zalać octem
[ Dodano: Czw Paź 30, 2008 15:55 ]
Narazie jest nieźle zobaczymy później czyli do pierwszej chlapy, troche śmierdzi ten ocet i trudno się szybę poleruje
Ja myłem (odtłuszczałem) czystym spirytusem na zewnątrz jak i wewnątrz.
Super efekt-ale trzeba trochę odczekać aż się wywietrzy.
Tylko nie wycierać szmatą a papierowymi ręcznikami.
Bez porównania w stosunku do różnych specyfików do szyb.
Tylko,że trochę droższy sposób ale godny polecenia.
Potwierdzam - zawsze tak myje szyby! Można użyć denaturatu - butelka 5zł i do tego rolka papieru kuchennego za 2zł i po kłopocie
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum