Pomógł: 387 razy Dołączył: 15 Mar 2007 Posty: 4424 Skąd: Oświęcim
Wysłany: Sro Paź 29, 2008 17:49
W reflektorach są śruby regulacyjne (powinny być od góry). Wystarczy śrubokręt krzyżakowy, ale na oko ustawiać się nie powinno. Przynajmniej przed ścianą, na której można zobaczyć padające światło reflektorów. Na stacji obsługi to robią za 10zł albo za darmo więc podjedź. Poszukaj też pod kierownicą regulacji elektrycznej reflektorów, może masz i jest przestawiona na max obciążenie samochodu.
[ Dodano: Sro Paź 29, 2008 17:50 ]
Nie doczytałem, że chodzi o drogowe. Może żarówki są źle włożone w oprawy.
Witam,
Wydaje mi się, że nie ma oddzielnej regulacji świateł drogowych a mijania. Jest jedna regulacja - śruba za lampą (zielona z tworzywa) na klucz imbusowy chyba 8, bądz duży śrubokręt płaski. Wcześniej jednak należy spróbować ustawić regulacją na desce rozdzielczej, po lewej stronie, taki suwak góra/dół, pozdr....
Pomógł: 47 razy Dołączył: 05 Mar 2008 Posty: 1080 Skąd: Częstochowa
Wysłany: Wto Lis 04, 2008 19:29
Miałem taki problem z tymi światłami drogowymi, świeciły tak nisko, że robiły tylko białą plamę przed samochodem. Kupiłem wszystkie nowe żarówki (fakt że tanie) i pojechałem na ustawienie świateł. Nie pomogło. Myślę sobie no to wymieniam lampy bo tak się jeździć nie da (dużo jeżdżę nocami). Zaryzykowałem raz jeszcze, z tym że kupiłem jakieś firmowe żarówki i teraz mam idealne światła drogowe.
Moje światła świeciły tak tragicznie nisko, że na ostatnim przeglądzie kazałem sobie wyregulować nastawiając przełącznik na 1. Teraz na "0" widać znacznie lepiej.
Moje światła świeciły tak tragicznie nisko, że na ostatnim przeglądzie kazałem sobie wyregulować nastawiając przełącznik na 1. Teraz na "0" widać znacznie lepiej.
Mi też kiedys tak wyregulowali, że świeciły 5m przed autem. Po wyjeździe z przeglądu, podjazd pod pierwszą ścianę w okolicy i podniesienie ich trochę (niestety nie mam elektryki) żeby dało sie jeździc
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum