Wysłany: Wto Lis 04, 2008 17:42 [R416] Temperatura silnika.
Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.6 Rok produkcji: 1997
zaliczyłem hgf i po naprawie mechanik rzucił mi że nie włącza się się wentylator chłodnicy.Po włączeniu klimy wentylator kręci.Pojechałem do elektryka sprawdził i twierdzi że jest wporządku wentylator włączył się jakiś centymetr przed czerwonym polem.pytanko czy to prawidłowe .pozatym na zimnym silnik dostaje wibracji obroty 1100 ale drży elektryk sprawdził świece kable itp mówi że ok. jaka przyczyna .Prosze o radę bo jutro jadę do mechanika na poprawkę
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Nie Lut 27, 2011 16:47, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Wto Lis 04, 2008 17:42 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
wentylator włączył się jakiś centymetr przed czerwonym polem.pytanko czy to prawidłowe
włącza sie tylko na drugim biegu... do sprawdzenia przekaźniki wentylatorów (taka czarna trapezowa puszka za akumulatorem) i kabelki kabelki kabelki...
_________________ W przypadku obu Roverków w zasadzie mogę powiedzieć, że to spełnienie marzeń. Całe szczęście zostało jeszcze trochę do spełnienia
to już by trzeba było sprawdić komputerem, ale mało prawdopodobne...
raczej przy padnięciu czujnika wentylator włacza się zbyt wcześnie, albo chodzi non stop.... skoro wentylator włącza się tylko na 2 biegu to raczej czujnik jest ok, tylko zasilanie 1 biegu gdzieś jest niedociągnięte... p
z dokładnie takimi objawami walczyliśmy u Chermana
_________________ W przypadku obu Roverków w zasadzie mogę powiedzieć, że to spełnienie marzeń. Całe szczęście zostało jeszcze trochę do spełnienia
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum