Zastanawia mnie roznica pomiedzy tym, co w odniesieniu do zarowek lamp przednich do R25 podaje instrukcja uzytkownika i podrecznik Haynes'a.
Otoz wedle instrukcji (dostepnej w roverkowej pobieralni, w wersji anglojezycznej) napisano (str. 160), ze nalezy stosowac zarowki H7 do swiatel mijania oraz H1 do swiatel drogowych.
Heynes natomiast dla obu rodzajow swiatel podaje: H4.
Czy ktos swiatlejszy (nomen-omen) bylby uprzejmy wytlumaczyc mi, jak to jest naprawde, prawidlowo i wlasciwie?
Oczywiscie jestem sklonny bardziej ufac podrecznikowi producenta, ale nie znam sie na tym i byc moze H4 jest godnym zamiennikiem lub nastepca dla H1 i H7.
Pozdrawiam!
SPAMU¦
Wysłany: Czw Lis 06, 2008 14:50 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
H4, H1 i H7 są zupełnie inaczej skonstruowane (wielkość, mocowanie itp.) Napewno w R25 nie masz żarówek H4 (są to żarówki dwuwłóknowe), wiec raczej bedzie to wersja z H7/H1
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum