Wysłany: Pią Lis 07, 2008 15:38 [R416] Szarpie podczas ruszania
Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.6 Rok produkcji: 1999
Podczas ruszania mój Roverek szarpie, tzn. przód zaczyna jakby skakać, dzieje się to tylko jak silnik jest ciepły, jak odpale go rano to rusza gładko. Przebieg to prawie 120 tyś., sprzęgło raczej nie ślizga się, co może być przyczyną?
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Nie Mar 06, 2011 23:47, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Pią Lis 07, 2008 15:38 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
witam .
Moim zdaniem to sprzęgło .Podskakuje dlatego bo tarcza nierówno przylega do koła zamachowego i to ma skutek w przeniesieniu mocy.Winnym za to może być docisk tarczy, a nie sama tarcza.
Dlatego jak podejżewam dzieje się to tylko podczas ruszania, a na innych biegach spokuj. Na zimnym ok. a na ciepłym się odkształca i nierówno dociska. żalecana wymiana kompletu.
POZDRAWIAM.
Kupiłem komplet VALEO za 340 zł i dopiero teraz wymieniłem. Po pierwszej próbie wygląda że jest OK, sprzęgło chodzi o wiele bardziej miękko. O dziwo tarcza była jeszcze w dobrym stanie, spręzyny w całości i mógłbym na niej jeszcze z 10-20 tyś km spokojnie pojeździć więc pewnie to wina docisku.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum