Wysłany: Nie Lis 09, 2008 17:53 [R620] Dlaczego narywa silnikem
Typ: SDi Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: wszystkie
Witam. Podczas ruszania i powolnej jezdzie na jedynce i dwojce narywa samochodem. Kiedy obroty wzrosna powyzej 1500 to przestaje. Najczesciej wystepuje to na parkingu, na rondach albo jak ruszam z podworka. MOj roverek to model 620 sdi. Jake moga byc tego przyczyny???
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Czw Sty 27, 2011 00:24, w całości zmieniany 2 razy
SPAMU¦
Wysłany: Nie Lis 09, 2008 17:53 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
szarpia silnikiem przy kazdej poduszce i ogladajac jej stan gum poznasz czy jest wyrobiona(wytluczona)...
Co do turbiny to na poczatku mozesz odlaczyc czerwony wezyk z EGR i go ponownie podlaczyc jesli jest zauwazalna roznica to turbina daje olej do silnika, nastepnie zdejmij rura ktora idzie od przeplywki do turbiny i sprawdz stan wirnika, jezeli ma on duze luzy na boki to radzilbym ja zregerowac a jesli malusienkie to jeszcze troche posmiga
Rozmawiałem z mariuszlol23, i ja wnisokuje że to moga byc takze przeguby wewnetrzne bo szarpie autem przy uszaniu i na wolnych obrotach jak sie toczy...
Pomógł: 6 razy Dołączył: 28 Mar 2007 Posty: 97 Skąd: Bydgoszcz
Wysłany: Sro Lis 12, 2008 13:28
Ale wtedy to raczej drżał by w trakcie jazdy podczas przyśpieszania także, nie tylko przy ruszaniu, a w trakcie toczenia się to już nie. Myśle że może coś być nie tak ze sprzęgłem.
_________________ 2.0 16V 200 KM Turbo
Pozdrawiam Marek
Mam pytanko czy popsuty czujnik pedału hamulca moze miec wplyw na to ze silnik sie dusi?posiadam rover 600 sdi 99r....i tak mi sie dzieje ostatnio nie zawsze
azbestmen, powinnes zalozyc oddzielny temat... tak czujnik hamulca moze powodowac jakby strate mocy i samochody "nie ciagnie" wcisnij wtedy pedal hamulca a nastepnie dodaj gazu i zobacz czy auto jedzie twedy normalnie... Mozesz takze odpiac przeplywke i sprawdzic roznice
Narazie sie z tym tata dal spokoj:P Powiedzial, ze na wiosne pojedzie wymienic rorzad, to tez powie, aby zrobili ogolny przeglad i naprawili to co jest do naprawy. Bo tez wystapil drobny wyciek oleju z ktoregos tam polaczenia.
Powiem mu, ze to moze byc sprzeglo, albo poduszki.
[ Dodano: Nie Gru 14, 2008 11:02 ]
Niedawno zaczlo tez narywac silnikem na wolnych obrotach podczas postoju. To tez wina tych poduszek, czy czegos innego????
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum