Wysłany: Czw Lis 13, 2008 20:31 [R200] co sądzicie o tych głośnikach
Witam. troche poczytalem sobie dział car audio i zauwazyłem , ze niekwestionowanym numerem jeden sa glosniki helixa... ja mam natomiast pytanie dotyczace innych glosnikow. znajomy polecil mi jbl gto 6507c.... co o nich sadzicie. mzoe ktos ich uzywa??? wyczytałem rowniez , ze wzmacniazce fimy voice kraft to nieporozumienie..prosilbym o jakies wyjasnienie.
dzieki wielkie!!
SPAMU¦
Wysłany: Czw Lis 13, 2008 20:31 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
he, dizeki licyzlem ze to wlasnie ty mi odpowiesz na moje pytanie...przegladajac forum znalazlem twoja wypowiedz i wychwycilem ze nie polecasz voice krafta...nazwales go noname... cyz rzeczywisice jest to nie wiaodmo jaka niemiecka firma ktora sklada swoje rzeczy w chinach???i jesczce powroce do tych glosnikow..jezlei mialbys wybierac glosniki do 300 zl to co bys wybral?
dzieki
he, dizeki licyzlem ze to wlasnie ty mi odpowiesz na moje pytanie...przegladajac forum znalazlem twoja wypowiedz i wychwycilem ze nie polecasz voice krafta...nazwales go noname... cyz rzeczywisice jest to nie wiaodmo jaka niemiecka firma ktora sklada swoje rzeczy w chinach???i jesczce powroce do tych glosnikow..jezlei mialbys wybierac glosniki do 300 zl to co bys wybral?
dzieki
Właśnie Ci już odpowiedział ja bym brał te AIV, może na nie zmienię sobie swoje PG a VK sobie odpuść - najlepiej poszukaj na necie operacji otwarcia jakiegoś wzmaka VK - w środku "pustawo" było
ilosc elementow i ich wykonanie mowi samo za siebie... przy dobrym wietrze jakis chinski odpowiednik tda 1558q... glosniki ktore byly mierzone z jednej serii odbiegaly parametrami o kilkadziesiat procent...
wg mnie najlepszym rozwiazaniem są dwa wzmaki. Z prostych względów porząda cztero kanałówka duzo kosztuje, i są ograniczenia co do mocy itd. W przypadku dwoch wzmakow mamy wieksze pole manewru. Co do marki to nie mozna sie tutaj ograniczac na przod (do 200zl) polecam :
-alpine mrv-t300 / mrv t303
-alpine 3540 / philips dap300
- sony xm6020
- sony xm4040
- rockford 150a2
- Xetec Vector V150.2
- audison srx.2
za tym mozesz sie rozgladac spokojnie. Blaupunkt to ostatecznosc
Co do tych blaupunktow to nie graja one rewelacyjnie ale daje rade haj sue trafua za mniej niz 100zl to zawsze mozesz odsprzedac (aczkolwiek ten co Ci pokazalem jest lepszy od 2100)
_________________ Sentyment do r200 silverstone pozostanie na zawsze...
Co do gto 6507c to basik moze jest ale wedlug mnie zbyt nachalny, srednica wycofana bardziej niz w helixach a góra tez nie zachwyca
Tak szczerze, bez obrazy słyszałeś jak graja te JBL
Ostatnio jakbyly pseudo pokazy CA MM w Legnicy to byl democar JBL zbudowany na smarcie. Na strone lezaly dwa 6508c i jak model wyzszy od 6507c gra tak jak napisalem to nie sądze za 6507 ktory jest najnizsza polka gra lepiej... Ostatnio z ciekawosci sluchalem takze sciany w MM i dalej uwazam ze z budzetowych to tylko helixy lub alpine sp-17cs mi sie podobaja...
Ale z chęcią poczytam Twoja argumentacje przemawiającą za jbl...
_________________ Sentyment do r200 silverstone pozostanie na zawsze...
Pomógł: 55 razy Dołączył: 21 Wrz 2008 Posty: 1110 Skąd: Warszawa
Wysłany: Pon Gru 15, 2008 16:58
W sumie przez przypadek trafiłem na ten wątek, ale się podepnę michone, polecasz min. te głośniki http://www.allegro.pl/ite..._nowy_fvat.html . W międzyczasie na szczęście zmieniła się trochę cena. Potrzebuję głośniki na tył - nie mam specjalnego parcia na zakup, narazie zbieram info Jak w/w głośniki spisywać się będą pod samym radiem? Dokładnie pod Pionkiem DEH-2000MP. Z przodu mam Helixy DB 62.1 i ogólnie jestem z nich zadowolony. Może jak finanse pozwolą do w niedalekiej przyszłości wygłuszę drzwi. Najchętniej na tył wrzuciłbym elipsy, ale ze względu na to, że mam sedana, nie mam specjalnej ochoty, żeby przerabiać półkę Ewentualnie co ciekawego warto ładować na tył? Przód gra na fabrycznych kablach i raczej nie będę ich ruszać - za dużo roboty z kostkami przy drzwiach. Z tyłu jestem skłonny poprowadzić nowe kable. Słyszałem jakieś budżetowe Blaupunkty 6:9 i generalnie dają radę - podobają mi się w nich niskie tony. Odrazu uprzedzam, że ta firma nie wchodzi w grę. Miałem przed Helixami Blaupunkty z przodu i grały fatalnie Ale...bo się rozpisałem...co warto wrzucić na tył? Może coś mocniejszego niż 50W, bo mam subiektywne odczucie, że czasami Helixy (szczególnie przy D&B) nie nadążają
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
A gdzie na przód upychacie wzmacniacz w R200?!
skoro piszecie że taki wzmak za 100zł jak jest w linkach wyżej starczy to bym się nawet pokusił:)
Tylko męczy mnie fakt gdzie ten wzmacniacz wepchnąć:) Bo podłączyć to nie problem, bo wpiął bym się w kable zaraz za radiem żeby kostek nie ruszać i było by git a mniemam że efekt by się poprawił o 100%. Dodam że na przodzie mam forumowe helixy
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum