Typ: Di Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 1.8 Rok produkcji: wszystkie
Witam serdecznie
Moje autko straciło zupełnie moc ... świeci się żółta kontrolka silnika ... co to może być ?
Najgorsze że nikt nie może mi tego sprawdzić na komputerze ... Dzwoniłem do Land Rovera,Hondy... Macie jakiś pomysł ? Może znajdzie się ktoś z Bielska kto zna jakiegoś mechanika ? Macie jakieś pomysły ?
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Sro Sty 26, 2011 23:11, w całości zmieniany 2 razy
SPAMU¦
Wysłany: Pią Lis 14, 2008 13:39 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Sprawdź dokładnie wiązkę idącą do pompy wtryskowej, to jest najczęstsza przyczyna podobnych błędów, ZTCW.
Możliwe, że przetarły się tam kabelki i jak naprawisz, będzie OK
Pomógł: 387 razy Dołączył: 15 Mar 2007 Posty: 4424 Skąd: Oświęcim
Wysłany: Pią Lis 14, 2008 13:46
PawelP1977 napisał/a:
Najgorsze że nikt nie może mi tego sprawdzić na komputerze ... Dzwoniłem do Land Rovera,Hondy... Macie jakiś pomysł ? Może znajdzie się ktoś z Bielska kto zna jakiegoś mechanika ? Macie jakieś pomysły ?
Mamy, mamy www.roverki.pl i "porady na temat eksploatacji". Tam znajdziesz artykuł w którym opisany jest sposób na samodzielny odczyt błędów. Pewnie skończy się tym, co sugeruje Paul .
Brt, nieraz klientowi check sie zaswiecal podczas jazdy lub po odpieciu przeplywki, po wymianie przeplywki i skasowaniu bledow check nie razil w galy... Kodow bledow na pamiec nie znam ale wnioskuje ze po odpieciu przeplywki lub gdy jest walnieta mrygnie check, zazwyczaj wspolgra to z wiazka
Wysłany: Wto Lis 18, 2008 16:46
PawelP1977 napisał/a:
Mam uszkodzony wtryskiwacz z czujnikiem ruchu iglicy elektrycznej . Gdzie to kupić ? Jaki ew koszt naprawy ? Podpowiecie mi coś ? może ktoś ma !
A może tylko kabelki od niego szwankują? Skąd wiesz, że na pewno padł? Jeżeli tylko po odczycie błędów, to radzę najpierw spokojnie posprawdzać połączenia elektryczne. Mam taki wtrysk, ale nie wiem niestety nic o jego sprawności.
Wysłany: Wto Lis 18, 2008 16:50
PawelP1977 napisał/a:
Byłem w serwisie boscha i na kompie wykryli ...
Hmm, kwestia tylko czy wykryli, że nie działa (przerwa w obwodzie lub inne takie) czy faktycznie zdiagnozowali, że wtryskiwacz padł/pada. Próbowałeś (lub oni próbowali) poprawiać kabelki od tego wtryskiwacza?
Narazie tylko dzwoniłem do nich ... także wiele nie pogadałem ... ale masz racje w tych serwisach kręcą... ale jak ich zapytam to na 100% powiedzą że sprawdzali ...
Wysłany: Wto Lis 18, 2008 16:56
To może zasugeruj chociaż, żeby dokładnie sprawdzili kabelki i kostki od tego wtrysku i pompy, bo to bardzo często się sypie, może akurat będą uczciwi i bedą chcieli naprawić to jak najmniejszym kosztem.
To może zasugeruj chociaż, żeby dokładnie sprawdzili kabelki i kostki od tego wtrysku i pompy, bo to bardzo często się sypie,
potwierdzam sam to przezyłem i koszt naprawy to hmmm ten cienki kabelek od wtryskiwacza raczej nie pada, tylko kostka, lub kable już w samej wiążce za kostką.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum