Prosze bardzo o wytmulaczenie co trzeba zdemontowac zeby wyjac intercooler. Jak jest zalozony to nie moge zalozyc dokladnie tej dolnej rury bo jest zaolejona i spada, a jak go wyjme to zaloze wszystko na tip top. Zastanawiam sie tylko czy nie bedzie za duzo roboty z tym.
SPAMU¦
Wysłany: Pią Lis 14, 2008 15:39 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 96 razy Dołączył: 08 Sie 2007 Posty: 895 Skąd: Rzeszów
Wysłany: Pią Lis 14, 2008 16:39
trzeba na początek zdjąć pokrywę silnika, wszystkie rury... później odkręcić od chłodnicy i powoli z wyczuciem wyciągnąć
Jeśli masz IC na wierzchu warto go wyczyścić w środku o ile jest tam olej
montaż w odwrotnej kolejności
powodzenia
Ja tylko dodam, że aby te rurę przykręcić porządnie to wcale nie trzeba demontować IC, przynajmniej mi się tak udało. Dłuższy śrubokręt i droga osoba, która przytrzyma opaskę od dołu. Swoją drogą, to nie wiem co z tymi rurami jest nie tak, już 2 razy to dziadostwo wymieniałem, a nie będę mówił, jak trudno to dostać, bo to już dłuższa historia
Pomógł: 16 razy Dołączył: 24 Cze 2005 Posty: 920 Skąd: Kraków
Wysłany: Sob Lis 15, 2008 22:48
Wyjecie IC wcale nie jest trudna sprawa. A u mnie ta rura jest w takim stanie, ze niestety inaczej nie dalo sie jej porzadnie zalozyc. Teraz jest juz ok.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum