Wysłany: Pon Lis 17, 2008 22:40 [R214i] Dokładka centralnego
Dzis próbowalem dolozyc siłowniki centralnego zamka, do bagaznika uniwersalny siłownik zalozylem w 10 minut , natomiast w drzwiach kierowcy po przecięciu kabla pomaranczowego i rozowego i podpieciu go do siłownika nie dawało sygnalu zamkniecia/otwarcia siłownika, silownik na 100% sprawny podłączany do akumulatora działał.... czy to oznacza jakies walnięte kable czy coś ?
btw. gdzie jest najlepsze miejsce na ten siłownik bo też za cholery nie mogłem takowego znaleść
w bagazniku kable były wpięte do kostki ale ten rozowy i pomaranczowy z niej juz nie wychodzil wiec odcialem je i podpialem z silownikiem nie dopinajac spowrotem ich do kostki i trybi, ale w przednich kierowcy chyba wyprowadzili jest do kostki czy tylko są ot tak ?
SPAMU¦
Wysłany: Pon Lis 17, 2008 22:40 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 47 razy Dołączył: 05 Mar 2008 Posty: 1080 Skąd: Częstochowa
Wysłany: Pon Lis 17, 2008 23:04
A masę od centralki podłączyłeś? Musisz mieć podłączoną masę od centralki i dwa kabelki z centralki do siłownika i nie ma szans żeby nie zadziałał. Montowałem centralny zamek z bratem w jego Astrze i było kombinowania właśnie gdzie umieścić siłownik, żeby jeszcze te cięgna dobrze dopasować.
Moja historia dobiega końca z centralnym... dziś w miarę posiadania czasu i starych siłowników ktore kupilem juz wtedy...... dolozylem ten cholerny silownik do drzwi kierowcy.. w koncu doszedlem do tego czemu mi nie daje sygnalu na silownik z kabli POMARANCZOWEGO i ROZOWEGO ... mianowicie......
jakis debil 1#@!#@!@#! w fabryce rovera pomylil kable w kostce ! z auta wychodzi do kostki rozowy i pomaranczowy w wlasiwych pinach w kostce, ale z kostki w drzwiach auta juz nie wychodzą te kolory z tych samych miejsc tylko BIALO-CZARNY i CZARNY
teraz w koncu jest sygnal i skonczylem montowac silownik ... jutro drzwi pasazera i w kolejnych dniach tylnie drzwi. ..... eh...
Moja historia dobiega końca z centralnym... dziś w miarę posiadania czasu i starych siłowników ktore kupilem juz wtedy...... dolozylem ten cholerny silownik do drzwi kierowcy.. w koncu doszedlem do tego czemu mi nie daje sygnalu na silownik z kabli POMARANCZOWEGO i ROZOWEGO ... mianowicie......
jakis debil 1#@!#@!@#! w fabryce rovera pomylil kable w kostce ! z auta wychodzi do kostki rozowy i pomaranczowy w wlasiwych pinach w kostce, ale z kostki w drzwiach auta juz nie wychodzą te kolory z tych samych miejsc tylko BIALO-CZARNY i CZARNY
teraz w koncu jest sygnal i skonczylem montowac silownik ... jutro drzwi pasazera i w kolejnych dniach tylnie drzwi. ..... eh...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum