gpredki, a Ty jakie masz na zimę? Jakimi parametrami (x1/x2/x3) różnią się letnie i zimówki w Twoim Roverku?
Jakoś też nie bardzo czuję ochotę przesiadać sie z 195 na 175...
Kupuje 185/60R14, takie same jak letnie. W innych autach tez nie zmieniam rozmiaru. Nie wyobrazam sobie przejscia w drugim samochodzie (230KM) z 205 na 185, to dopiero bylo by niebezpieczne.
SPAMU¦
Wysłany: Pią Paź 10, 2008 00:23 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
podepnę sie pod temat :
ja upatrzyłam sobie takie, co o nich powiecie, bo nie widziałam opinii na naszym forum o nich.http://www.opony.com/opony/55363_nokian_wr_g2.htm
Ja też znalazłem w necie dobre opinie o Nokianach, o masie auta natomiast nie...
Tu jest link do przykładowego testu KLIK mundek131, gratuluję odpowiedzialnego podejścia - nie szukasz oszczędności na oponach
Wysłany: Pon Lis 17, 2008 11:07
Też polecam Nokiany , są dostępne z podwyższonym indeksem nośności np 95 XL (690kg), więc są wytrzymalsze na obciążenia, co ma znaczenie na naszych dziurawych i popękanych drogach. Letnie mam Nokiany G2 i są poprostu rewelacyjne , więc zimowe też kupiłem nokiany WR G2, narazie czekają nie założone, mam tylko nadzieję że uda mi się naprawić wydech jeszcze przed zimą
Pomógł: 2 razy Dołączył: 01 Maj 2008 Posty: 366 Skąd: Nowa Huta
Wysłany: Sro Lis 26, 2008 19:50
Zakupiłem, Googyear Ultra Grip 7+
Jutro założe bo kolejki i na jutro mogłem sie dopiero zapisac, hehe. Pojezdze i napisze jak to smiga, bo polecane bardzo. Ciekawe czy koszt opony jest uzasadniony.
Pomógł: 2 razy Dołączył: 01 Maj 2008 Posty: 366 Skąd: Nowa Huta
Wysłany: Pon Gru 22, 2008 23:19
No rzeczywiscie daja rade, naprawde fajnie trzymaja, bo na sniegu tez spawdzałem choc nie było wiele. Mam nadzieje ze nie sprawuja sie fajnie "póki co" bo gosc wyzej straszy:)
Kozaczków? To na czym jeździ teraz mój Roverek, płci męskiej?
Z tego co ja zauważyłem, wskazane Goodyeary spisują się naprawdę dobrze nawet na nieco wilgotnej nawierzchni. Trzymają się drogi, dość późno zaczynają piszczeć (tylko raz ). Dziś będę je testował w dłuższej trasie, mam nadzieję, że się spiszą na medal
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum