Mam problem z cieknąca wodą do srodka drzwi, przyczyną jest zewnętrzna uszczelka szyby (tzn. ta która przylega do szyby i jej zadaniem jest blokowanie dostepu wody przy odsuwaniu i zasuwaniu okna) ale ona puszcza wode bez ruszanią szybą
czy ktoś ma jakiś pomysł?
SPAMU¦
Wysłany: Czw Lis 20, 2008 11:48 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
zjechać oknem na sam dół i trochę przygiąć ją w kierunku okna. Pozatym sprawdzic drożnosc odpływów z wewnątrz drzwi i sprawdzic czy folia pod boczkiem jest szczelnie przyklejona lub przy okazji wygłuszyć i uszczelnić drzwi matą bitumiczną woda do środka drzwi nawet przy dolegającej uszczelce bedzie się lała trochę. Jeśli odpływy są ok, to do środka auta nie będzie sie dostawać
No tak, wczoraj wygłuszalem jedne drzwi bo na drugie dziś mam garaż wolny i zauwazylem jak mi ciekła woda i szyba była "mokra" przy styku z tąuszczelką , a uszczelka wygląda na sparciałą taki "plastik" prawie od strony dolegającej do szyby.
a gdyby ją odgiąc przesmarować lekko sylikonem sanitarnym i po wyschnieciu przylozyc do szyby ?:P
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum