Typ: SDi Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1997
620 SDI. Proszę o poradę dot. pompy wtryskowej. Cieknie mi i wygląda na to, że jest to bardzo poważne, bo wymieniłem uszczelki płytek bocznych (od strony silnika i na zewnątrz), no i dalej cieknie teraz z okolicy, jak pompa jest zamontowana do jej napędu. Mieszkam w woj. opolskim, czy tutaj znajdę dobrego speca?
Proszę pomóżcie!!!
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Sro Lut 02, 2011 21:10, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Czw Lis 20, 2008 21:22 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
mi też zaczęło cieknąć z pompy wtryskowej dzisiaj sie dowiedziałem jak mi przez to przeglądu gość nie podbił.
A cieknie spod rozdzielacza na pompie ten taki dekiel z którego wychodzą 4 przewody do wtryskiwaczy
W poniedziałek auto idzie znowu do mechanika żeby ją wykręcił a potem do pompiarza żeby uszczelnił
Wysłany: Sob Lis 29, 2008 19:45 [620 SDI 2,0 1997] Wyciek z pompy wtryskowej
Dzięki za kolejne rady, bo cieknie mi cały czas. A naprawa pompy w serwisie, to bagatelka - ok. 1 tysiączka, przynajmniej tam gdzie pytałem (np.we Wrocławiu).
uszczelki pompy w intercarsie są za 18 zł (ze zniżką), kupiłem ale niestety sam nie wymienie uszczelki pod rozdzielaczem (bo u mnie stamtąd cieknie) bo nie ustawie sam nastawnika po drugie trzeba wiedzieć jak powkładać wszystko co wypadnie z pompy, z tego co sie orientowałem to za to krzyczą około 400-700zł za wyjęcie pompy uszczelnianie i założenie spowrotem z ustawieniem. Kolejne skrobanie kasy przez to auto
Misiek KR, no u mnie cieknie właśnie z drugiej strony, tu od rozdzielacza mam sucho. Na razie nie są to wycieki jakieś bardzo tragiczne, teraz idą święta, wiec muszę wytrzymać, w każdym razie na moim terenie nie ma speca, co by chciał się tego podjąć (pow. Olesno, woj. opolskie). [/b]
Długo sie zbierałem do naprawy auta, ale zawiozłem w końcu do szpeców od diesli, wyjeli pompe uszczelnili wyregulowali, ustawili kąt wtrysku, zrobili komputerową diagnostyke, całość wyszła 500zł a to i tak bardzo tanio.
inna sprawa że goście są naprawde dobrzy i sie znają, a szef na pamięć praktycznie każde auto z klekotem pod maską zna także super fachowcy. Naprawiaja auta osobowe dostwcze i TIRy. A znalazłem ich warsztat przypadkiem na ZUMI.pl.
Pomógł: 54 razy Dołączył: 23 Maj 2008 Posty: 942 Skąd: Zabierzów
Wysłany: Wto Maj 05, 2009 20:08
misiek_KR napisał/a:
inna sprawa że goście są naprawde dobrzy i sie znają, a szef na pamięć praktycznie każde auto z klekotem pod maską zna także super fachowcy. Naprawiaja auta osobowe dostwcze i TIRy. A znalazłem ich warsztat przypadkiem na ZUMI.pl.
Długo sie zbierałem do naprawy auta, ale zawiozłem w końcu do szpeców od diesli, wyjeli pompe uszczelnili wyregulowali, ustawili kąt wtrysku, zrobili komputerową diagnostyke, całość wyszła 500zł a to i tak bardzo tanio.
Dzięki za info. Już znalazłem szpeca w Częstochowie. Dla zainteresowanych mogę podac namiary.
Pomógł: 10 razy Dołączył: 26 Mar 2009 Posty: 272 Skąd: Sosnowiec
Wysłany: Sro Maj 20, 2009 19:12
To podaj. Zawsze się może przydać. Mnie narazie tfu tfu nie potrzeba "takiej" pomocy, ale może ktoś ze śląska i zagłębia zna taki godny polecenia zakład
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
To podaj. Zawsze się może przydać. Mnie narazie tfu tfu nie potrzeba "takiej" pomocy, ale może ktoś ze śląska i zagłębia zna taki godny polecenia zakład
Cze, nie pamiętam nazwiska, ale po prostu mechanik od pomp wtryskowych, tel. kom. +48667873207, miejscowość Kościelec k. Częstochowy. Można powołać się na "gościa" z Olesna. Ja na naprawę czekałem dwa dni, bo trzeba było wymienić parę części, a tak normalnie, to trwałoby ok. 5-6 godzin.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum