Pomógł: 1 raz Dołączył: 31 Paź 2008 Posty: 71 Skąd: Warszawa
Wysłany: Wto Lis 18, 2008 13:31 SOLVED [MG ZR 160 01r.] Wielkość opon zimowych i felg stal.
Witam. Mam taki głupi problem. Moj Zr normalnie stoi na standardowych 17-stkach, jednak na zime troche mi ich szkoda. Na ten okres postanowiłem kupić swykłe stalówki i jakies oponki na nie. Jednak nie wiem jakie najlepiej kupic 14, czy 15?? Czy to ma jakies większe znaczenie?? Które wybrać najlepiej do tego autka i jakiej szerokości oponki??
Ostatnio zmieniony przez Brt Wto Lis 25, 2008 10:33, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Wto Lis 18, 2008 13:31 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Zalecane rożnice w średnicach nowych gum - do 2%
Dopuszczalne - do 4%
Nie wiem jak wyglądałby ten potworek na 14-tach, ale na zime - dla ochrony felgi przy ewentualnych zaliczeniach przyśnieżonych dziur - 14" byłoby raczej ok.
Na zime do Zrka 160 najlepiej wrzucic 15 calowe kolka 195 x 60.
Potwierdzam, mam właśnie takie założone z oponami Bridgestone LM20. Co prawda na początku się wściekałem że trochę miękko i że buja, ale za to dziś bez większego strachu dochodziłem do 160 na śniegu BTW 14 nie wejdą, zresztą nawet gdyby weszły to by to był straszliwy ponton - profil 65-70
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum