Wysłany: Sob Lis 22, 2008 23:02 [MG ZS] Wymiana baterii w pilocie
Typ: wszystkie Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.8 Rok produkcji: 2003
witam poczytalem co znalazlem na naszej stronie ale nie ma nic na temat wymainy bateri w pilocie od MG ZS moze ktos podopowie czy robic tak jak w 45 (tylko male ale tam nie mam zamkow czyli bedzie problem z otwarciem drzwi ) ??
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Wto Mar 01, 2011 22:32, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Sob Lis 22, 2008 23:02 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Nie masz bebenka w drzwiach kierowcy?
W takim razie caly proces zrob przy otwartych drzwiach. Synchronizacje tez dokonuj siedzac w aucie.
Pozdrawiam,
jedyne bebenek jaki mam to w klapie bagaznika
czyli mam miec otwarte dzrwi i przeprowadzic procedure ktora zostala opisna na stronie ?
PS jak zamykam auto to auto nic nie mryga i nie wydaje sygnalu czy tak ma byc ? bo jak go otwieram to mryga swiatłami tylko.
w R400/45 ryczy klakson (tak samo w R200) jeśli chodzi o ZS to głowy nie dam. ale pwenie podobnie
pewnie masz pilota 17TN lucas, za czym musisz zerknąć do instrukcji z R45 żeby zapoznać się z procedurami wymiany baterii...
(no chyba, że masz od ZS )
_________________ W przypadku obu Roverków w zasadzie mogę powiedzieć, że to spełnienie marzeń. Całe szczęście zostało jeszcze trochę do spełnienia
Pomógł: 387 razy Dołączył: 15 Mar 2007 Posty: 4424 Skąd: Oświęcim
Wysłany: Nie Lis 23, 2008 01:28
sTERYD napisał/a:
w R400/45 ryczy klakson (tak samo w R200) jeśli chodzi o ZS to głowy nie dam. ale pwenie podobnie
pewnie masz pilota 17TN lucas, za czym musisz zerknąć do instrukcji z R45 żeby zapoznać się z procedurami wymiany baterii...
W każdym roverku i mg ryczy klakson. Nie dam głowy, ale w każdym też są zdaje się dwie syreny. Trochę dziwne też wydaje się rozwiązanie z jednym zamkiem w klapie, przecież roverowskie alarmy można uzbroić bez pilota
BoloSr [Usunięty]
Wysłany: Nie Lis 23, 2008 09:53
sTERYD napisał/a:
na pilocie jest napis 3TXA key takiiego mam pilota
Wysłany: Nie Lis 23, 2008 10:09 Wymiana bateri w pilocie
Niewiem czy to pomoże ale ja w swoim roverku 416 uzbrajałem pilot w ten sposób
otwierałem zamek kluczem a zamykałem pilotem i tak 3 razy i zadziałało jeśłi nie masz zamka w drzwiach to spróbuj wsiąś do auta zamknąć drzwi i dzyndzlem zamkąć drzwi i otworzyć pilotem albo na odwrut zamkąć pilotem a otworzyć pilotem
niewiem czy to ci pomoże ale jak tak uzbroiłem swój pilot
Pozdrawiam
BoloSr [Usunięty]
Wysłany: Nie Lis 23, 2008 11:35 Re: Wymiana bateri w pilocie
meler21 napisał/a:
Niewiem czy to pomoże ale ja w swoim roverku 416 uzbrajałem pilot w ten sposób
otwierałem zamek kluczem a zamykałem pilotem i tak 3 razy i zadziałało jeśłi nie masz zamka w drzwiach to spróbuj wsiąś do auta zamknąć drzwi i dzyndzlem zamkąć drzwi i otworzyć pilotem albo na odwrut zamkąć pilotem a otworzyć pilotem
niewiem czy to ci pomoże ale jak tak uzbroiłem swój pilot
Pozdrawiam
tylko ze ja nie otworze auta kluczem bo rak zamkow w moim MG ZS
Nie musisz go otwierac. A masz taki kluczyk jak na rysunku w instrirukcji?
W MG ZR klakson jest tam gdzie w 200, a syrena od alarmu w okolicach zbiorniczka wyrownawczego. Sprawdzalem to ostatnio na spocie w warszawie i nie wierzylem
W R200 sa dwie syreny za zderzakiem. Jedna do klaskonu druga do alarmu.
_________________ Chiptuning: R25, R45, R75, 200/600 SDi, BMW (tuning, dpf serwis), VW Group (tuning, dpf serwis)
ROVER 75/ZT: diagnostyka, kodowanie, adaptacja zegarów, dodawanie kluczyków: używane piloty, nowy transponder (immo)
Kontakt: PW, 512 208 367, marek@roverki.eu
Nie musisz go otwierac. A masz taki kluczyk jak na rysunku w instrirukcji?
W MG ZR klakson jest tam gdzie w 200, a syrena od alarmu w okolicach zbiorniczka wyrownawczego. Sprawdzalem to ostatnio na spocie w warszawie i nie wierzylem
W R200 sa dwie syreny za zderzakiem. Jedna do klaskonu druga do alarmu.
tak mam taki jak na rysunku,
to juz nie kumam jak mam to robic kazdy inaczej mowi
moze zrobie tak,
nie zamkne samochodu,
wyciagne bateria wloze nowa i rozkoduje pilota nastepnie pojde do auta i go zamkne i otworze z pilota 4 razy tak to zrobic najlepiej czy cos jeszce przy okazji wykonac ?
Przy zakupie baterii zwroc uwage, zeby byla grubsza. Bo zdarzaja sie przypadki, ze zegarmistrzowie sprzedaja taka sama baterie, ale jest innych gabarytow - ciensza.
Wtedy zle przylega do blaszek i sa problemy z pilotem.
Jak bedziesz mial baterie w reku to zrob tak.
- otworz auto, wsiadz do srodka
- otworz obudowe pilota delikatnie
- wyjmij stara baterie
- nacisnij przyciski kilka razy zeby rozladowac pilota
- wloz nowa baterie, zgodnie z biegunami
- zwroc uwage czy bateria dobrze przylega do blaszki
- zloz pilota
- ponaciskaj kilka razy otwieranie/zamykanie az sie auto zamknie
wyjdz z auta i sprawdz dzialanie pilota.
Pozdrawiam,
_________________ Chiptuning: R25, R45, R75, 200/600 SDi, BMW (tuning, dpf serwis), VW Group (tuning, dpf serwis)
ROVER 75/ZT: diagnostyka, kodowanie, adaptacja zegarów, dodawanie kluczyków: używane piloty, nowy transponder (immo)
Kontakt: PW, 512 208 367, marek@roverki.eu
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum