U mnie tez wczoraj zaświeciła się kontrolka srs. Nagle bez przyczyny zaczęła sobie migać, tzn zapalała się na ok pół sekundy co około 10-15 sekund. Jechałem tak jeszcze z 15 minut i na postoju wyłączyłem silnik. Po odpaleniu już nie migała i tak jest do dzisiaj. Wszystko OK.
Czy mogło to być spowodowane śniegiem? Zasypało mnie tu mocno i trzeba było się przebijać po mokrych koleinach rozjechanego śniegu.. Może coś tam prysło spod kół na jakieś kabelki.. ?
SPAMU¦
Wysłany: Nie Lis 23, 2008 15:10 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 8 razy Dołączył: 21 Lut 2008 Posty: 125 Skąd: Kraków
Wysłany: Wto Lis 25, 2008 10:11
polakpolak29 napisał/a:
U mnie problem z SRS wystąpił po odłączeniu akumulatora i do dnia dzisiejszego tak jest ze ta lampka mruga
Też miałem problem z migającą kontrolką SRS. Sprawdzałem kilkakrotnie taśmę pod kierownicą, niby była w porządku a lampka nadal migała. Kupiłem na allegro taśmę pod kierownicę za ok 30 zł, wymieniłem, od 6 miesięcy mam spokój z kontrolką SRS.
Co może być przyczyną ze ta taśma wysiada Bo kupić to można ale jak się okaże że to nie to albo ze zakupiona używana cześć pochodzi kilka dni to tylko wyrzucanie pieniędzy w błoto.
Mam pytanie czy to ze jest problem z napięciem pasa kierowcy chodzi mi tutaj o to że pas się nie zwija tak jak powinien. Czy to ma jakiś wpływ na ta lampkę
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum