Wysłany: Pon Lis 24, 2008 20:49 [Freelander] Wysokie obroty
Typ: i Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.8 Rok produkcji: 1999
Mój samochodzik trzyma wysokie obroty ok 2000, jak go sie lekko przegazuje powoli schodzi do 900 i znowu rośnie wolno ale rośnie do 2000 i czego to przyczyna jeśli ktoś wie proszę o podpowiedź.
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Sob Gru 18, 2010 19:00, w całości zmieniany 2 razy
SPAMU¦
Wysłany: Pon Lis 24, 2008 20:49 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Miałem coś takiego z obrotami w moim Audi A4 winna była rurka od ciśnienia spręzania na której był czujnik i dawał błędny odczyt do komputera.
Wszyscy stawiali na silniczek krokowy albo czujnik otwarcia przepustnicy.
Wystarczyło ją wykąpać w izopropanolu ładnie powycierać z nalotu umyś kable od powiertrza, wyczyścić filtry poskładac i tak już jezdzę 40.000 bez kłopotów.
wydaje mi sie ze to bedzie czujnik temperatury.MiaLem to samo w swoim MG pojechalem podłączyc do komputera i wskazalo na czujnik temperatury,wymieniłem i po problemie!
Pomógł: 81 razy Dołączył: 15 Maj 2007 Posty: 901 Skąd: Poznań
Wysłany: Wto Lis 25, 2008 19:27
Wymień przepustnicę na metalową/aluminiową i po problemie - 100%. Można się pokusić o kalibrację przepustnicy ale z autopsji wiem że to nic nie daje , przepustnice te plastikowe są fabrycznie felerne i nic nie da czyszczenie itp.
_________________ Sprzedaż części, diagnostyka komputerowa Rover MG Land Rover oryginalnym komputerem T4- POZNAŃ . RÓWNIEŻ NAJNOWSZE MODELE LAND I RANGE ROVERA ,z firmą Rover MG Land Rover jesteśmy związani od 1995 roku TEL. 0698363760, parts2@wp.pl / britcars@wp.pl
czy przez to że trzyma nieregularne-wysokie obroty spalanie może być duże owiele za duże i czy jest możliwość wykasowania świecących się po przejechaniu 100m kontrolek trakcji i (samochodzik pod skosem z wykrzyknikiem)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum