Mam problem z tego co widze któy dotyczy wielu z nas. Nie działa mi spryskiwacz tylnej szyby. Rozebrałem gume po lewej stronie klapy i widze że wężyk jest cały ale sztukowany. Prawdopodobnie usterka znajduje się dalej w klapie.
Jak mogę dostać się do wężyka wewnątrz klapy?
Jakieś pomysły
SPAMU¦
Wysłany: Sro Lis 26, 2008 15:46 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
odkręcić trzeba ten plastik tylnej klapy i dostać się do silniczka.
ja miałem zakamieniony na maksa sam silniczek (oś silnika) nawet przedmuchać się dnie dało. Rozebrałem cały silnik przeczyściłem i od pół roku chodzi jak nóweczka
z tego co pamiętam 2 śruby osłony przy samym silniku wycieraczek, i cała masa zaczepów ale zaczepy to nie problem bo bardzo ładnie wyskakują, ale trzeba trochę siły przyłożyć.
Panowie odkręciłem klapę, i woda leci z wężyka jak odepne go od tego ustrojstwa przy wycieraczce ... ale dalej nie przechodzi ... macie jakieś pomysły ? dziurki od strony wycieraczki chyba są drożne.
Dodatkowo słyszę jak coś z tyłu pompuje wode ... to znaczy słysze jakiś dodatkowy dźwięk prócz wycieraczki.
według mnie tak jak pisałem zakamieniała ośka wycieraczki która jest jednocześnie rurką doprowadzającą wodę do dysz.
można rozebrać silnik wycieraczek i reanimować czyścić przedmuchiwać, przekuwać
Trzeba ją rozbierać od spodu ? czyli rozbebeszyć wszystko od wewnątrz i odkręcić kilka śrub, które trzymają wycieraczkę ? ... wczoraj sprawdzałem drożność samych dysz ale jest wszystko OK. Podobnie od wewnętrznej strony wejście jest OK i drożne ... wiec pewnie tak jak piszesz ośka zatkana ... jest możliwość przetkania tego za pomocą jakiegoś płynu i strzykawki czy trzeba bawić się w rozbiórkę ?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum