Typ: wszystkie Rodzaj silnika: wszystkie Pojemnosc silnika: wszystkie Rok produkcji: wszystkie
witam mam problem z otworzeniem tylnych drzwi niby klamki cykają ok a drzwi sa zamkniete jak mozna otworzyc je aby sprawdzic co sie stało - prosze o pomoc
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Nie Gru 12, 2010 15:58, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Sro Lis 26, 2008 08:54 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 3 razy Dołączył: 26 Kwi 2008 Posty: 178 Skąd: Radom
Wysłany: Sro Lis 26, 2008 11:13
Panowie, najprawdopodonie do wymiany macie plstikowe cypelki, na allegro można je kupic za 35zl/szt
zeby je wymienic musicie zdjac boczek i odkrecic klamke.
klapmka jest przykrecana z wewnatrz i z zewnatrz, trzeba sciagnac z zewnatrz te chromowana zaslepke.
mi wymiana tego cypelka zajela prawie 2 godz, ale w drugich dzwiach jak wymienialem to trwalo 30minut:)
jak cos to piszcie na gg
Pomógł: 14 razy Dołączył: 08 Kwi 2008 Posty: 301 Skąd: Kraków
Wysłany: Sro Lis 26, 2008 18:51
Miałem tak samo tylko u mnie pękł plastikowy rygielek w kopercie i blokada była wciśnięta. Od środka zdjałem boczek - trochę z tym roboty jest i trzeba powoli to robić żeby nic nie połamać wsadziłem rekę do środka i pociągnąłem za cięgło.
Powinno pomóc pozdrawiam
Nie wiem jak kolega tomczyk32 ma, ale u mnie mogę sobie ciągnąć za co chcę, zamek się zaciął i tyle (klamki sprawne, cypelki w porządku). Będę w ten weekend znów walczył więc jak coś wymyślę to napiszę
Pomógł: 81 razy Dołączył: 15 Maj 2007 Posty: 901 Skąd: Poznań
Wysłany: Sro Lis 26, 2008 21:12
Najprościej wyjąć od zewnątrz ten mniejszy kawałek części klamki chromowany i wtedy jest dojście do mechanizmu otwarcia drzwi , wystarczy pociągnąć palcem i nawet jak jest wyłamany ten cypelek o którym mowa to drzwi można bezproblemowo otworzyć.
_________________ Sprzedaż części, diagnostyka komputerowa Rover MG Land Rover oryginalnym komputerem T4- POZNAŃ . RÓWNIEŻ NAJNOWSZE MODELE LAND I RANGE ROVERA ,z firmą Rover MG Land Rover jesteśmy związani od 1995 roku TEL. 0698363760, parts2@wp.pl / britcars@wp.pl
nie, panikujcie, miałem podobną sytuacje już w kilku autach, wchodzicie do środka, demontujecie tapicerke z drzwi ( zazwyczaj wystarczy tylko sciągnąć klamkę i uchwyt ) odchylacie boczek i ciągniecie za cięgno, drzwi otwarte... godzinka zabawy.
Jak zdemontować tapicerke lub jej część żeby to zrobić ? - Strona klubowa www. - Rave i macie wszystko opisanie.
co probowales jak probowales ? jest to prosty mechanizm jak w kazdym aucie, w jednym jedna linka mniej czy wiecej, ale wszedzie ten sam system silownika i cięgien, poczytaj Rave zobacz sobie jak to dziala i nie ma żadnego problemu...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum