Wysłany: Pią Lis 28, 2008 19:25 [Freelander] Niesamowicie duże spalanie w mieście
Typ: i Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.8 Rok produkcji: wszystkie
Jestem niszczę śliwym właścicielem freelandera 1.8 16v, który chba przesadz ze spalaniem w mieści fakt jest taki że wolno sie grzeje i jest cały czas chłodny a moje odległości jazdy nie są duże no i ma plastykową przepustnicę co może być przyczyną jego apetytu?
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Sob Gru 18, 2010 18:59, w całości zmieniany 2 razy
SPAMU¦
Wysłany: Pią Lis 28, 2008 19:25 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Popraw temat na zgodny z zasadami, zanim zjawi sie mod:)
Spalanie faktycznie jest o polowe za duze, mój pali max 10l, ale jezdze dosyc płynnie i na odcinkach 15km najczesciej. Poszukaj na forum, pamietam ze ktos walczyl z takim spalaniem chyba wlasnie we Freelanderze.
Nie wierzę, że nie ma przyczyny takiego spalania 26 litrów na sto samochód z przebiegiem 127tysi fakt plastikowa przepustnica i ciężko go dogrzać na krótkich odcinkach drogi, a przeważnie na takich się poruszam jaka może być przyczyna takiego spalania i czy jest jakiś sposób odczytu kodów błędów lampką lub w inny sposób bez używania kompa diagnostycznego.
może któryś hamulec cały czas trzyma, może łożyska na wale napędowym są zatarte i stwarzają duży opór...
faktcznie, takie bycze spalanie raczej nie jest winą samego termostatu, ale na pewno jego uszkodzenie sytuacji nie polepsza
_________________ W przypadku obu Roverków w zasadzie mogę powiedzieć, że to spełnienie marzeń. Całe szczęście zostało jeszcze trochę do spełnienia
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum